2011 Vasario 22

susijungimas

Jungiasi “Nokia” ir “Microsoft”

veidas.lt

Didžiausia pasaulyje mobiliųjų telefonų gamintoja “Nokia” nusprendė suvienyti jėgas su korporacija “Microsoft”. Šis susijungimas reiškia, kad “Nokia” ketina savo įrenginiuose naudoti “Microsoft” programinę įrangą, mat kompanijos noras turėti savą operacinę sistemą taip ir nepasiteisino.

Analitikų vertinimu, šis susijungimas kur kas naudingesnis korporacijai “Microsoft”, o ne kompanijai “Nokia”, ir netgi atskleidžia, kokioje rimtoje padėtyje pastaroji yra atsidūrusi.

“Nokia” rinkos dalis sparčiai mažėja, ypač prasidėjus konkurencijai išmaniųjų telefonų rinkoje, kur didžiausi kompanijos “Nokia” konkurentai yra “Apple iOS” ir “Google Android” platformos.

Pavyzdžiui, prieš pasirodant pirmajam “iPhone” 2007-ųjų liepą, “Nokia” užėmė daugiau nei pusę pasaulio mobiliųjų telefonų rinkos. Dabar, prasidėjus išmaniųjų telefonų erai, “Nokia” dalis šioje rinkoje susitraukė iki 27,1 proc.

Tad ne atsitiktinai sprendimas bendradarbiauti su “Microsoft” yra didžiausias “Nokia” strategijos pokytis nuo 1980-ųjų: naujasis jos vadovas Stephenas Elopas tikisi, kad taip pavyks atgaivinti bendrovę ir vėl atgauti tvirtas pozicijas rinkoje.
S.Elopas pareiškė, kad mėgins ištaisyti didžiausią kompanijos klaidą – tai, kad ši rinkai nesugebėjo pristatyti naujovių taip greitai, kaip konkurentai.

Daugiau šia tema:
Skelbimas

Komentarai (2)

  1. J J rašo:

    Tai gal nesijungia, o tik bendradarbiauja?

  2. e365 e365 rašo:

    sitas straipsnis jau 2 savaiciu kaip minimum senumo o “veidas” tik dabar atsibudo :-D
    na ir zurnaliugos pas jus dirba….


Komentuoti

Žurnalas "Veidas"

Pirk šį numerį PDF

"Veido" reitingai

Gimnazijų reitingas 2016
Pirk šį straipsnį PDF
Skelbimas

VEIDAS.LT klausimas

  • Ar išorės agresijos atveju šiuo metu Lietuvos piliečių pasipriešinimas galėtų būti toks efektyvus kaip 1991 m. sausio 13 d.?

    Apklausos rezultatai

    Loading ... Loading ...