2010 Gruodžio 15

Vilnius

Meru išrinktas konservatorius Raimundas Alekna žada pasirūpinti sniegu užverstų gatvių valymu

veidas.lt

“Dirbsiu sąžiningai, atsidavęs tai, kas privalu užimant tokias pareigas ir tikrai padarysiu viską, kas priklauso nuo manęs, kad darbas savivaldybėje vyktų sklandžiai”, – žurnalistams sakė R.Alekna.

Anot jo, du mėnesiai, likę iki savivaldos rinkimų, svarbūs tuo, kad per juos esą galima padėti pagrindą tolesniems darbams.

“Sprendimų ir darbų pagrindu, kurie bus padaryti per kelis mėnesius, bus kuriami visi kiti darbai, kai ateis nauja taryba. Dažnai susiorientuojame į rezultatus (…), tačiau mažiau dėmesio kreipiame į procesus, tie du mėnesiai – svarbūs suvaldyti procesus, kad jie vyktų sklandžiai, o kai jie vyksta sklandžiai, tai ir rezultatas būna geras”, – kalbėjo jis.

R.Alekna žadėjo įsiklausyti ir į koalicijai, ir į opozicijai priklausančių politikų balsus – anot jo, miesto politikams “reikia duoti daugiau darbo ir atsakomybės”.

“Mano darbo stilius atviras, įsiklausau, ką kiti koalicijos partneriai ar oponentai sako. (…) Nėra problemų, jei tinkamiausias siūlymas opozicijos ar kažko kito, to labiausiai ir trūko savivaldybei”, – teigė politikas.

Naujasis meras žadėjo stengtis, kad gatvės būtų geriau valomos, kad sklandžiai dirbtų šilumos ūkis.

“Galiu užtikrinti, kad mes esame kalbėję ir darysime, kad komunalinis miesto ūkis dirbtų sklandžiai, kad vilniečiai neturėtų didelių nusiskundimų dėl gatvių valymo, dėl kitų dalykų. Politikai ypatingai suinteresuoti, kad šiluma būtų pigiausia, kad vanduo būtų švariausias. Bus aštrios diskusijos dėl geriamo vandens kainų”, – sakė sostinės vadovas.

Anot R.Aleknos, šiuo metu esanti sutartis dėl šilumos ūkio nėra palanki vilniečiams, tad ją reikėtų peržiūrėti.

“Pripažįstame, kad ta sutartis, kuri dabar egzistuoja, ji nėra palanki vilniečiams, ji sudaryta seniai. Sudėtingas projektas, kuriame dalyvauja užsienio verslo kompanijos. Tie pakeitimai, sprendimai turi būti labai pasverti, kad atitiktų ir vilniečių lūkesčius ir kad nenutiktų taip kad galime pakliūti dėl vienokių ar kitokių padarytų klaidų į tarptautinį arbitražą”, – teigė jis.

Iš mero pareigų pasitraukęs Vilius Navickas palinkėjo R.Aleknai sėkmės ir teigė, jog “visokeriopai prisidės savo žiniomis ir kompetencija”.

Paklaustas, ar tikisi užimti dar kokių nors svarbių postų, V.Navickas atsakė, kad politiniai procesai jį ne visada džiugina.

“Kam dabar burti iš barščių – iš tiesų tas darbas politikos sferoje tikrai įdomus, bet tuos sprendimus, kuriuos reikia priiminėti derinant nuomones, frakcijų nuomones, jie ne visada suteikia pasidžiaugimą ir pasigėrėjimą. Pavyzdys kaip ši koalicija yra sudėliota su papildomais postais, su papildomais šimtais tūkstančių išeitinių ir apmokėjimų – tikrai tie klausimai yra neskanūs”, – žurnalistams sakė buvęs meras.

Anot V.Navicko, už jo vadovavimo miestui laikotarpiu priimtus sprendimus atsakomybę turi prisiimti visi.

“Viską, ką darėme, darėme kartu, ir atsakomybė yra visų už tuos sprendimus, o ne kažkieno tai vieno. Atsakomybę reikia prisimti, jausti pagarbą tai komandai, kuri dirbo ir tai, kuri dirbs”, – teigė jis.

Daugiau šia tema:
Skelbimas

Komentuoti

Žurnalas "Veidas"

Pirk šį numerį PDF

"Veido" reitingai

Gimnazijų reitingas 2016
Pirk šį straipsnį PDF
Skelbimas

VEIDAS.LT klausimas

  • Ar išorės agresijos atveju šiuo metu Lietuvos piliečių pasipriešinimas galėtų būti toks efektyvus kaip 1991 m. sausio 13 d.?

    Apklausos rezultatai

    Loading ... Loading ...