Pomidorai
| Produktai | Kiekis |
|---|---|
| vyšninių ar slyvinių pomidorų | 2 kg |
| laurų lapų | 6 |
| šviežio imbiero | 50 g |
| gvazdikėlių ir kvapiųjų pipirų | po šaukštelį |
| tarkuoto cinamono | šaukšto |
| cukraus | 250 g |
| vyno acto | stiklinės |
| druskos | žiupsnelio |
Į puodą įpilkite 0,5 stiklinės vandens, įmeskite laurų lapus, imbierą, gvazdikėlius, kvapiuosius pipirus, suberkite cinamoną, cukrų, druską. Užvirinkite, įpilkite vyno acto, virkite ant mažos ugnies 15 min. Pomidorus sudėkite į paruoštus stiklainius, užpilkite karštu marinatu, pakaitinkite 10 min. ir uždarykite. Laikykite šaltai.