2010 Birželio 24

Bankai

Kreditinės kortelės – 60 proc. brangesnės

veidas.lt

Iš savo pagrindinės funkcijos – paskolų dalijimo – išgyventi nebesugebantys komerciniai bankai lyg susitarę ėmė branginti kreditinių kortelių paslaugas, kartais net nebepaisydami ankstesnių savo sutartinių įsipareigojimų klientams.

Įkandin didžiausio savo konkurento SEB banko, “Swedbank” taip pat suskato didinti kreditinių kortelių kredito palūkanas. Tiesa, išplatintame pranešime spaudai apie tai, kad paslaugos nuo rugpjūčio mėnesio branginamos kone dvigubai, neužsimenama nė žodžiu – tik tvirtinama, kad siekiant pagerinti individualius kiekvieno kreditinės kortelės turėtojo poreikius, jiems siūlomas naujų paslaugų rinkinys.

Kaip esą labai patrauklią naujovę “Swedbank” pristato pirkinių draudimą – atsiskaitydami už pirkinius kredito kortele, klientai savaime gauna 90 dienų draudimo apsaugą nuo sugadinimo ar vagystės. Tačiau bankas ir čia pamiršta prisipažinti, kad ši paslauga siūloma vietoje kitos iš tiesų klientams labai vertingos pagalbos – sveikatos ir gyvybės draudimo kortelės turėtojui vykstant į užsienį.

41 proc. kredito kortelių rinkos Lietuvoje valdantis “Swedbank” šį kartą užsimojo iš peties: kredito palūkanos kai kurios rūšies kortelėms didinamos daugiau negu 60 proc. Pavyzdžiui, prieš dvejus metus klasikinę kreditinę “Visa Classic” kortelę banke užsisakę klientai gaudavo 11–12 proc. metinių palūkanų pasiūlymą, o nuo vasaros pabaigos už panaudotą kreditą turės mokėti jau nuo 18 proc. prasidedantį mokestį. SEB banke padėtis panaši – “Visa Classic” turėtojas jau nuo praėjusiųjų metų pabaigos čia moka 17 proc. metinių palūkanų mokestį.

Beje, šis bankas jau yra nubaustas 12 tūkst. Lt bauda už vienašališką kredito limitų palūkanų normos padidinimą. Banką valstybinei vartotojų teisių apsaugos tarnybai apskundė klientas, kuriam palūkanų mokestis buvo padidintas dar nepasibaigus ankstesnės sutarties dėl mažesnių palūkanų laikui. Dėl to paties tarnyba 20 tūkst. Lt baudą metų pradžioje skyrė ir “Snoro” bankui.

Daugiau šia tema:
Skelbimas

Komentarai (2)

  1. ququ ququ rašo:

    Bankai negali išgyventi iš savo “pagrindinės funkcijos”? Čia tai juokinga. Kaip tik dabar jiems pigaus pelno metas: nieko nedaro, bet burbuliniu paskolų mokėjimus ima. Paklauskite buvusių vairuotojų ar kitų darbininkų, ką reiškia neišgyventi iš savo “pagrindinės funkcijos”.

  2. Haris Haris rašo:

    Šiaip tai artėja bankų nacionalizacijos metas.


Komentuoti

Žurnalas "Veidas"

Pirk šį numerį PDF

"Veido" reitingai

Gimnazijų reitingas 2016
Pirk šį straipsnį PDF
Skelbimas

VEIDAS.LT klausimas

  • Ar išorės agresijos atveju šiuo metu Lietuvos piliečių pasipriešinimas galėtų būti toks efektyvus kaip 1991 m. sausio 13 d.?

    Apklausos rezultatai

    Loading ... Loading ...