2010 Birželio 07

Formulė-1

Turkiška korida

veidas.lt

Kuris kurį? Atrodo, kad tarpusavio kovos aistros tapo rimčiausia kliūtimi “Red Bull” komandai, Turkijoje siekusiai dar vienos dvigubos pergalės.

"Veido" archyvas

Kvalifikacijoje šios ekipos vairuotojai dar sykį įrodė, kad greičiu jų įveikti kol kas negali niekas. Markas Webberis iškovojo pergalę, tiesa, Sebastianas Vettelis nuo jo atsiliko beveik pusę sekundės, tačiau šio rezultato pakako trečiai pozicijai užimti. Bet tai buvo tik intrigos pradžia.

Kur du pešasi…

Startuodamas Turkijoje S.Vettelis sugebėjo aplenkti iš antros vietos lenktynes pradėjusį Lewisą Hamiltoną (“McLaren”), tačiau pastarasis netrukus susigrąžino turėtą poziciją. Reikia pripažinti, kad “McLaren” buvo išties greiti – L.Hamiltonas kovojo dėl pirmos, o jo ekipos draugas Jensonas Buttonas – dėl trečios vietos.

Vis dėlto įpusėjus lenktynėms matėme šiemet įprastą vaizdą – priekyje važiavo du “raudonieji buliai”. Bet 41-ame rate S.Vettelis mėgino aplenkti savo komandos draugą ir… Susidūrimas privertė vokietį baigti lenktynes, o jo ekipos draugas prarado lyderio poziciją. Varžybos, galėjusios baigtis dar vienu “Red Bull” komandos “dubliu” tapo kol kas liūdniausiu šio sezono įvykiu: prarasti ne tik brangūs taškai, užleista pirma vieta Konstruktorių taurės įskaitoje, bet ir psichologinis klimatas komandoje po šio incidento netaps geresnis – lyderių ekipoje nė vienas iš sportininkų nenori būti antruoju numeriu.

“McLaren” greitėja

Turkijoje dvigubą pergalę šventė “McLaren” ekipa. Sugebėję išnaudoti varžovų klaidą du šios komandos sportininkai elgėsi sąmoningiau, nors azartiškų momentų įveikiant paskutinius ratus irgi nestigo. L.Hamiltonas iškovojo pirmąją pergalę šį sezoną. O J.Buttonas, sezono rikiuotėje pakilęs į antrą vietą, džiaugiasi, kad jo ekipa greičiu vejasi buvusius akivaizdžius lyderius. Ir kalbėti apie aiškią “Red Bull” persvarą jau nebėra reikalo – į lyderių poziciją tvirtai taikosi “McLaren”. Be to, labai tikėtina, kad jiems užsnūsti neleis ir kiti. Juk ir ketvirtą bei penktą vietas užėmę “Mercedes” atstovai (Michaelis Schumacheris ir Nico Rosbergas) galėjo kovoti dėl vietos ant garbės pakylos.

Kas tieks padangas?

Iki etapo Kanadoje (birželio 13 d.) F-1 varžybų organizatoriai žada paskelbti, kas taps padangų tiekėju 2011 m. čempionatui. “Bridgestone” po šio sezono iš lenktynių pasitraukia. Ir labiausiai tikėtina, kad šią garbingą, tačiau labai nepigiai atsieinančią vietą užims “Pirelli”. Tiesa, su italais pasiryžę konkuruoti ir “Michelin” atstovai – jų bosai Turkijoje mėgino komandų vadovus įkalbėti rinktis būtent “Michelin” siūlomą bolidų “apavą”.
Saulenis Pociūnas

Daugiau šia tema:
Skelbimas

Komentuoti

Žurnalas "Veidas"

Pirk šį numerį PDF

"Veido" reitingai

Gimnazijų reitingas 2016
Pirk šį straipsnį PDF
Skelbimas

VEIDAS.LT klausimas

  • Ar išorės agresijos atveju šiuo metu Lietuvos piliečių pasipriešinimas galėtų būti toks efektyvus kaip 1991 m. sausio 13 d.?

    Apklausos rezultatai

    Loading ... Loading ...