2010 Birželio 18

WRC

“Citroen” Portugalijoje – nepavejami

veidas.lt

Šeštasis šių metų pasaulio ralio čempionato etapas Portugalijoje tapo savotiška “Citroen” automobiliais važiuojančių ekipažų santykių aiškinimosi arena. Aukščiausiai iš “Ford” atstovų pakilo Mikko Hirvonenas – ketvirtoje vietoje jis atsidūrė tik po paskutinio greičio ruožo, kuriame sugebėjo aplenkti Petterį Solbergą.

"Veido" archyvas

S.Ogier iš “Citroen Junior” iškovojo pergalę WRC etape

O dėl nugalėtojo vardo kovojo du prancūzai Sebastienai – Ogier ir Loebas. Jaunasis S.Ogier lyderiu tapo po ketvirtojo greičio ruožo ir po to jau tik turėjo išsaugoti iškovotą poziciją. Sunkiai, bet jam tai pavyko padaryti, nors ant kulnų iš pradžių lipo P.Solbergas, po to – Danielis Sordo, o lenktynių finiše – S.Loebas.

Pirmą pergalę WRC etapuose iškovojęs S.Ogier pakilo į antrą sezono rikiuotės vietą – jis dabar turi 88 taškus. Antras Portugalijoje finišavęs daugkartinis planetos čempionas S.Loebas ir toliau užtikrintai žengia pirmas – 126 taškai. Ketvirtas Portugalijos ralį baigęs M.Hirvonenas  turi 76 taškus, jis užima trečią vietą. O trečias šiose lenktynėse buvęs D.Sordo įsitvirtino šeštoje pozicijoje (49 taškai).

Komandų rikiuotėje “Citroen Total” ekipa turi 189, “BP Ford Abu Dhabi” – 163, “Citroen Junior” – 106, “Stobart M-Sport Ford” – 84 taškus.

Dabar sportininkai turės progą atsipūsti, nes artimiausias etapas vyks liepos 9–11 dienomis Bulgarijoje.

Daugiau šia tema:
Skelbimas

Komentuoti

Žurnalas "Veidas"

Pirk šį numerį PDF

"Veido" reitingai

Gimnazijų reitingas 2016
Pirk šį straipsnį PDF
Skelbimas

VEIDAS.LT klausimas

  • Ar išorės agresijos atveju šiuo metu Lietuvos piliečių pasipriešinimas galėtų būti toks efektyvus kaip 1991 m. sausio 13 d.?

    Apklausos rezultatai

    Loading ... Loading ...