2014 Liepos 04

Geidžiamiausias darbas – Europos Parlamente

veidas.lt


Ar valstybės tarnyba – prestižinė darbovietė? Vienareikšmiškai sunku pasakyti, tačiau jei galėtų rinktis, kokioje įstaigoje ar institucijoje dirbti, dauguma respondentų rinktųsi Europos Parlamentą. Gandai apie ten ant medžių augančius pinigus ar plaukiančias pieno upes, arba, tiksliau, gerus atlyginimus ir įvairias privilegijas, matyt, Lietuvoje labai gajūs.
Kaip rodo “Veido” užsakymu rinkos tyrimų ir konsultacijų bendrovės “Prime consulting” atliktos Lietuvos didžiųjų miestų gyventojų apklausos rezultatai, 55,6 proc. respondentų mano, kad valstybės tarnyba nėra prestižinė darbo vieta. Visiškai kitokios nuomonės – 40,8 proc. apklaustųjų. 3,6 proc. neturėjo nuomonės šiuo klausimu.
Į atvirą klausimą (t.y. nepateikiant atsakymų variantų), kurioje institucijoje / įstaigoje jūs norėtumėte ar rekomenduotumėte dirbti, 20,4 proc. apklausos dalyvių atsakė, kad Europos Parlamente. 15,4 proc. respondentų įvardijo Seimą, 11,2 proc. – kurią nors iš ministerijų ir t.t. Įdomu, kad beveik kas dešimtas apklaustasis atsakė: “Bet kurioje.” T.y. respondentai paminėjo, kad bet kurioje valstybinėje įstaigoje dirbti norėtų ar rekomenduotų.

Ar manote, kad valstybės tarnyba yra prestižinė darbo vieta? (proc.)
Ne    55,6
Taip    40,8
Nežinau / neturiu nuomonės    3,6

Kurioje institucijoje / įstaigoje jūs norėtumėte ar rekomenduotumėte dirbti? (proc.)
Europos Parlamente    20,4
Seime    15,4
Ministerijoje    11,2
Bet kurioje    9,8
“Sodroje”    8,4
Savivaldybėje    6,2
Mokesčių inspekcijoje    5,0
Seniūnijoje    4,2
Ambasadoje    3,8
Kitoje    15,6
Šaltinis: “Veido” užsakymu rinkos tyrimų ir konsultacijų bendrovės “Prime consulting” 2014 m. birželio 25–27 d. atlikta Lietuvos didžiųjų miestų 500 gyventojų apklausa. Cituojant apklausą, nuoroda į “Veidą” būtina.

Daugiau šia tema:
Skelbimas

Komentuoti

Žurnalas "Veidas"

Pirk šį numerį PDF

"Veido" reitingai

Gimnazijų reitingas 2016
Pirk šį straipsnį PDF
Skelbimas

VEIDAS.LT klausimas

  • Ar išorės agresijos atveju šiuo metu Lietuvos piliečių pasipriešinimas galėtų būti toks efektyvus kaip 1991 m. sausio 13 d.?

    Apklausos rezultatai

    Loading ... Loading ...