2013 Kovo 10

Taksi sostinėje – vis brangesnis ir nepatogesnis

veidas.lt

Tam buvo sukurta Vilniaus vežėjus vienijanti taksi dispečerinė, nustatyti vienodi taksi įkainiai, pagaliau įsteigta savivaldybei priklausanti taksi paslaugas teikianti viešoji įstaiga “Vilnius veža”.

Tačiau ir šiuo metu taksi išsikviesti, ypač savaitgaliais ir vakarais, tebėra taip pat sudėtinga kaip ir anksčiau, o šios paslaugos sostinėje ir toliau šiurpina kainomis. Pavyzdžiui, “Vilnius veža” vieno kilometro kaina siekia 2,39 Lt dienos metu, o nuo 22 val. iki 6 val. – 2,99 Lt. Be to, “Vilnius veža” ima ir didesnį nei kitur įsėdimo mokestį – 3,9 Lt. Dar vieną litą tenka mokėti už kiekvieną pokalbio su dispečeriu (o dar dažniau – laukimo, kol jis atsilieps) minutę. Na, o jei kelionėje pasitaiko spūsčių ar tenka stoviniuoti prie raudono šviesoforo signalo, tiksi ir prastovos mokestis, siekiantis pusę lito už kiekvieną minutę. Tad nieko nuostabaus, kad darbo dieną piko metu 6 km kelionė Vilniaus mieste gali atsieiti ir 20–25 Lt.
Netgi patys “Vilnius veža” atstovai pripažįsta, kad tai bene brangiausios taksi paslaugos Vilniuje. Tačiau jie aiškina, kad visa tai esą pačių klientų labui. “Klientai džiaugiasi, kad automobiliai – nauji, švarūs, neprirūkyti”, – naujų “Ford” automobilių ir kruopščiai atrinktų jų vairuotojų privalumus vardija “Vilnius veža” direktorius Rolandas Statulevičius.
Ir nors tai, palyginti su kai kuriomis kitomis taksi paslaugų įmonėmis, iš tiesų neabejotinas privalumas, net ir patogumo sąskaita sutaupyti norintys vilniečiai ar sostinės svečiai nelabai turi iš ko rinktis, nes daugumos šiandien veikiančių taksi įmonių įkainiai tikrai dideli. Pavyzdžiui, pigiausias keliones siūlančios taksi firmos yra nustačiusios 2,2 Lt/km dienos metu miesto ribose įkainius, bet yra ir tokių, kuriose vieno kilometro kaina siekia iki 4 Lt.
VĮ “Registrų centras” duomenimis, šiuo metu sostinėje veikia šiek tiek daugiau nei šimtas taksi paslaugas teikiančių bendrovių – trečdaliu mažiau nei prieš sunkmetį.
Apibendrinant galima teigti, kad pažadai sostinės taksi verslui pridėti daugiau civilizuotumo iš tiesų reiškia tik kur kas didesnes taksi paslaugų kainas ir vos vos daugiau tvarkos.

Daugiau šia tema:
Skelbimas

Komentuoti

Žurnalas "Veidas"

Pirk šį numerį PDF

"Veido" reitingai

Gimnazijų reitingas 2016
Pirk šį straipsnį PDF
Skelbimas

VEIDAS.LT klausimas

  • Ar išorės agresijos atveju šiuo metu Lietuvos piliečių pasipriešinimas galėtų būti toks efektyvus kaip 1991 m. sausio 13 d.?

    Apklausos rezultatai

    Loading ... Loading ...