2010 Balandžio 01

Kiauliena

Kiauliena su glaistytomis morkomis

veidas.lt

4 porcijoms reikės:

Produktai Kiekis
Kiaulienos išpjovos 1 kg
Tirpinto sviesto 50 g
Svogūnų 4
Gvazdikėlių 3
Česnako 2 skiltelių
Kadagių uogų 2
Laurų lapų 2
Nedidelių morkų 600 g
Mėsos sultinio 800 ml
Cukraus pudros 40 g
Sviesto 70 g
Juostinių makaronų 300 g
Miltų 3 šaukštelių
Garstyčių 3 šaukštelių
Maltos paprikos 1 šaukštelio
Duskos, pipirų  

Nusausintą mėsą įtrinkite druska, pipirais, paprikų milteliais. Keptuvėje įkaitinkite sviestą ir apkepkite mėsą. Po to sudėkite smulkiai pjaustytus svogūnus, česnako skilteles, gvazdikėlius, laurų lapelius, kadagių uogas ir pakepinkite. Įpilkite 300 ml sultinio, troškinkite apie 20 min. ant nedidelės ugnies. Po to supilkite likusį sultinį ir troškinkite apie 1 val. 30 min. Nuskuskite morkas, puode ištirpinkite 50 g sviesto, suberkite cukraus pudrą ir nuolat maišydama ištirpinkite. Į puodą su cukrumi sudėkite morkas, įpilkite vandens, kad truputį apsemtų, įberkite druskos ir palaukite, kol užvirs. Puodą uždenkite dangčiu ir ant lengvos ugnies virkite, kol skystis pavirs sirupu. Nuimkite nuo ugnies ir sudėkite mažais gabaliukais supjaustytą likusį sviestą. Makaronus išvirkite. Iš keptuvės išimkite mėsą, suvyniokite į foliją ir dėkite į 85 °C orkaitę 10 min. Iš padažo išimkite laurų lapelius, suplakite tyrę, įdėkite garstyčių, įberkite druskos, pipirų, sutirštinkite miltais. Mėsą supjaustykite porcijomis, dėkite į lėkštę kartu su makaronais, morkomis, apliekite padažu.

Daugiau šia tema:
Skelbimas

Komentuoti

Žurnalas "Veidas"

Pirk šį numerį PDF

"Veido" reitingai

Gimnazijų reitingas 2016
Pirk šį straipsnį PDF
Skelbimas

VEIDAS.LT klausimas

  • Ar išorės agresijos atveju šiuo metu Lietuvos piliečių pasipriešinimas galėtų būti toks efektyvus kaip 1991 m. sausio 13 d.?

    Apklausos rezultatai

    Loading ... Loading ...