2015 Lapkričio mėnesio archyvas

veidas.lt

Vidaus reikalų ministras sako jau turįs kitą darbą, jei jo atsistatydinimo prašymas būtų patenkintas. Bet po vos ne visaliaudinės, tarp jų ir didesnės dalies Seimo narių, paramos būtų daugiau nei keista, jei taip atsitiktų. Kaip ir mažai kas abejoja, kad vos prieš metus ministru tapęs S.Skvernelis – ne kokia trumpaamžė politikos supernova. Jis – geidžiamiausias bet kurios partijos garvežys Seimo rinkimuose, o po kelerių metų – gal net visos valstybės vadovas.

Neglamūrinė Lietuva

veidas.lt

Toli nuo šalies didmiesčių įsikūrę Veisiejai sugebėjo prisišlieti ir prie aukštosios kultūros, ir prie didžiojo sporto. Miestelio gatvės pavadintos iškilių čia gyvenusių, dirbusių žmonių vardais, jo aukso fonde – dešimtys Lietuvos ir užsienio kūrėjų tapybos, skulptūros darbų ir pernai jį papildęs pasaulio čempiono medalis.

veidas.lt

Prekybininkai pasaulyje ir Lietuvoje puikiai supranta, kad laikas skubančiam šiuolaikiniam žmogui yra didelė vertybė. Ir kad leisti laiką prekybos centruose nėra pats svarbiausias ir prasmin­giau­sias dalykas gyvenime. Tad apsipirkimo patirtis vis dažniau lemia kliento sprendimą, į kurį prekybos centrą užsukti.

veidas.lt

Šioje laidoje analizuojame temas, kurios susijusios su paskutinės lapkričio savaitės įvykiais. Politikos apžvalgininkas komentuoja partijų grupavimosi ypatumus artėjančioje Seimo rinkimų kampanijoje, o Seimo narys, politologas Egidijus Vareikis svarsto, ar dabartiniai tarptautiniai įvykiai nesukels III pasaulinio karo. Daugiau laidų, komentarų ir straipsnių – www.iskauskas.lt, „Penki TV“ kanalu „YouTube“, paskyroje „Facebook“, DELFI TV, portaluose www.penki.lt, www.alkas.lt, www.veidas.lt, [...]

veidas.lt

3 klausimai žemės ūkio ministrei Virginijai Baltraitienei

veidas.lt

Vilniaus Aukštutinės pilies dalis, atsigręžusi į Vilnelę, neilgai trukus gali nušliaužti žemyn. Architektas Napoleonas Kitkauskas apie tai dar kartą perspėjo vaizdo interviu, kuris lapkritį pasirodė tinklalapyje alkas.lt. „Veidas“ kol kas neatrado tokią galimybę neigiančiųjų.

veidas.lt

Antradienį Sirijoje prie sienos su Turkija numuštas karinis lėktuvas. Praėjus kiek mažiau nei valandai nuo naujienos apie numuštą lėktuvą pasirodymo Rusijos gynybos ministerijos atstovai patvirtino, kad šis lėktuvas priklausė Rusijos aviacijos grupei. Lėktuvas sprogo ore, o liepsnojančios nuolaužos nukrito Sirijos teritorijoje šalia Turkijos sienos.

Jacekas Janas KOMARAS

veidas.lt

Lenkijos užsienio reikalų ministras Witoldas Waszczykowskis dar nespėjo peržengti savo kabineto slenksčio, bet jau spėjo išprovokuoti tarptautinį konfliktą dėl pabėgėlių. Nors buvusi Lenkijos vyriausybė sutiko priimti 7 tūkst. pabėgėlių iš Rytų, W.Waszczykowskis po teroro aktų Paryžiuje pareiškė, kad Lenkija nepriims nė vieno.

Raimundas Milašiūnas

veidas.lt

Nesutapo charakteriai. Tas iki skausmo pažįstamas argumentas didžiajai daliai besiskiriančių porų tampa savotiška mantra, kurią nelaimėliai kartoja tam, kad teismas nesumanytų jų atkalbėti, neskirtų papildomo laiko pamąstyti ir persigalvoti.

Rimvydas VALATKA

veidas.lt

Po Paryžiaus skerdynių panikieriai ir entuziastai vėl ant arklio. Panikieriai kalba apie Trečiąjį pasaulinį karą, nuolat kartoja, kad kažkokia Islamo civilizacija tuoj sunaikins Vakarų civilizaciją. Entuziastai ragina mušti visus musulmonus. Bet ar nepervertiname islamiškojo terorizmo pavojaus? Kitas klausimas – kam pastaruosius 14 metų buvo ypač naudinga teroristų keliama panika?

veidas.lt

Beveik kiekvieno rajono centro pagrindinėje aikštėje ryte be penkiolikos aštuonios būriuojasi pulkelis senjorų. Jie laukia, kada atsidarys prekybos centras. Vos prasiveria durys, žmonės sparčiu žingsniu ir dar pasidarbuodami alkūnėmis skuodžia į žinomą parduotuvės kampą, kad už pusę kainos sumedžiotų to ryto laimikį – vakarykštės mišrainės ar ne pirmo šviežumo duonos.

veidas.lt

Oficiali ES statistika byloja, kad pagal dalyvavimą įvairiuose tarptautiniuose projektuose atrodome gana kukliai, todėl naujasis ES finansinis laikotarpis – gera proga šią veiklą suaktyvinti.

Žurnalas "Veidas"

Pirk šį numerį PDF

"Veido" reitingai

Gimnazijų reitingas 2016
Pirk šį straipsnį PDF
Skelbimas

VEIDAS.LT klausimas

  • Ar išorės agresijos atveju šiuo metu Lietuvos piliečių pasipriešinimas galėtų būti toks efektyvus kaip 1991 m. sausio 13 d.?

    Apklausos rezultatai

    Loading ... Loading ...