2014 Birželio mėnesio archyvas

veidas.lt

Iš 220 atrankoje dalyvavusių Lietuvos mokyklų buvo atrinktos 28-ios, kurių mokytojai turės galimybę penkis mėnesius nemokamai tobulinti savo skaitmeninius įgūdžius – išmoks kurti animaciją, įdomias prezentacijas, tinklaraščius, prasmingai panaudoti socialinius tinklus pamokose. Mokymus ves kūrybingi programos “Renkuosi mokyti” lektoriai, o jų pabaigoje labiausiai motyvuota mokykla, kuri pasiūlys geriausią idėją, kaip prasmingai panaudoti naujas technologijas mokymo procese, bus apdovanota “Samsung” technologijomis už 10 000 eurų.

veidas.lt

Brazilijoje vykstantis pasaulio futbolo čempionatas persirito per pusiaują. Pasibaigus grupės varžyboms kovą dėl titulo tęs tik 16 stipriausių planetos komandų. „Trakų“ komandai vadovaujančiam Edgarui Jankauskui didžiausią įspūdį pirmajame etape paliko Vokietijos komanda, o tarp vilčių nepateisinusių ekipų – Portugalija, Italija ir Ispanija.

veidas.lt

Telekomunikacijų kompanija „Ruptela“, teikianti inovacines transporto stebėjimo paslaugas, yra ne tik pažangi bei sparčiai auganti, bet ir socialiai atsakinga įmonė. Čia taip pat nebijoma pripažinti klaidų.

veidas.lt

Ar kada svajojote įgyti nežemiškų galių: skraidyti, įskelti žaibą, perkelti daiktus į kitą vietą jų nepalietus ar keliauti laiku? Šiandien mokslas ir technologijos pažengė tiek, kad kiekvienas gali prilygti galingam graikų dievui Dzeusui ir įgyvendinti tai, kas iki šiol atrodė neįmanoma. Naujajame Estijos sostinėje įsikūrusiame Energetikos mokslo centre kartu su visa šeima galėsite pasijusti pasaulio kūrėjais ir išbandyti pusantro šimto interaktyvių eksponatų.

veidas.lt

Šiųmetės naujos universitetų studijų programos nestebina pavadinimais ar turiniu. Bet stebina gausa, nors abiturientų skaičius tolydžio mąžta. Kasmet programų sukuriama vis naujų, o senųjų išregistruoti neskubama, todėl Švietimo ir mokslo ministerija (ŠMM) neatmeta galimybės įvesti naujų mokesčių.

veidas.lt

Atsisveikindami iki rudens, vėl parengėme svarbiausių šios savaitės įvykių apžvalgą. Naujai į Europos Parlamentą išrinktas aplinkos ministras Valentinas Mazuronis kalba, kodėl jis pasirinko darbą Briuselyje, o Tautininkų sąjungos vadovas Julius Panka ragina rinkėjus sekmadienį balsuoti referendume dėl žemės pardavimo. Daugiau laidų, straipsnių ir jų komentarų www.iskauskas.lt, „Penki TV“ kanalu „YouTube“, taip pat portaluose www.alkas.lt ir [...]

veidas.lt

Daugiau elegancijos, geresnė ergonomika, taupesni ir švaresni varikliai – būtent tokia yra naujos laidos „Opel Insignia“. Tačiau kartu tai gali būti itin universali mašina su visų varančiųjų ratų sistema ir ypač galingu motoru.

veidas.lt

Sekmadienį (birželio 29 d.) Vilniuje liepsnojančiomis flamenko melodijomis prasidės jubiliejinis Kristupo vasaros festivalis.

veidas.lt

Pateikiame ištrauką iš Nassiro Ghaemi‘o knygos „Nuo beprotystės iki lyderystės“ apie vieną iškiliausių Jungtinių Valstijų prezidentų Frankliną Rooseveltą.

veidas.lt

Mugėje „Art Vilnius“ bandėme išsiaiškinti, ar egzistuoja šiuolaikinio meno rinka kaimyninėse Lietuvos šalyse.

veidas.lt

„Čia – mano namai“ – tokius žodžius liepos 2-6 d. ištars per 37 tūkstančiai Dainų šventės dalyvių ir šimtai tūkstančių žiūrovų. Jau kitą savaitę po ketverių metų į Lietuvos sostinę susibursiantys ir dieną naktį melodijomis, ritmais užliesiantys Vilniaus gatves, aikštes ir parkus atlikėjai bei svečiai vėl primins jau 90 metų šalyje gyvą dainų švenčių tradiciją. Jai paminėti skirtas renginys aidės jau šį šeštadienį, birželio 28 dieną, Kaune. Šventinis šurmulys sostinėje prasidės jau kitą savaitę – visos šventės metu gatvėse netrūks ne tik dainų ir šurmulio, bet ir šventei skirtų netikėtų staigmenų.

veidas.lt

Rašytojų keliai, piligrimų takai, istorinė siena, vaizdingi kalnų maršrutai, romantiškos vietos – pėsčiųjų takų gausu, tereikia išsirinkti pagal pomėgius, tematika ir fizinį pasirengimą.

Žurnalas "Veidas"

Pirk šį numerį PDF

"Veido" reitingai

Gimnazijų reitingas 2016
Pirk šį straipsnį PDF
Skelbimas

VEIDAS.LT klausimas

  • Ar išorės agresijos atveju šiuo metu Lietuvos piliečių pasipriešinimas galėtų būti toks efektyvus kaip 1991 m. sausio 13 d.?

    Apklausos rezultatai

    Loading ... Loading ...