2014 Balandžio mėnesio archyvas

veidas.lt

Modernizuojamos dar šešios mokyklos, nuo rudens elektroniniais pažymėjimais iš viso naudosis 4000 moksleivių

Gražina Arlickaitė

veidas.lt

“Sidabrinės gervės” apdovanojimai yra puikus lakmuso popierėlis, leidžiantis pamatyti, koks yra ir kokia kryptimi suka lietuviškas kinas. “Dabartinis derlius džiugina”, – interviu “Veidui” teigė vertinimo komisijos pirmininkė, kino kritikė dr. Gražina Arlickaitė.

veidas.lt

Tarptautinėje statybų parodoje RESTA 2014 buvo įvertinti ir apdovanoti konkurso „Žaliasis miestas – geriausias NT ekoprojektas 2013“ nugalėtojai.  Jiems įteiktos  ,, Ateities miestai’’,  skulptoriaus Arvydo Ališankos sukurtos „Gyvybės medžio“  iž atsakomybę gamtai, statulėlės. Antrus metus iš eilės autoritetinga ekspertų komisija nekilnojamo turto (NT) projektus vertino pagal visame pasaulyje įtvirtintus pastatų poveikio aplinkai standartus, apimančius projekto [...]

veidas.lt

Lygiai prieš 20 metų, 1994 m. balandžio 26 d., po ilgų ir sunkių derybų pasirašyta Lietuvos Respublikos draugiškų santykių ir gero kaimyninio bendradarbiavimo sutartis.

veidas.lt

Lietuvoje auga nauja talentingų krepšininkų karta, turinti visus šansus užtikrinti, kad Lietuva ir toliau išliktų viena krepšinio pasaulio lyderių.

veidas.lt

Sava pievelė priešais namą ar kotedžą lietuviui – gerovės simbolis. Tačiau nusipirkus tokį būstą laukuose kasdienė rutina stengiantis pasiekti darbą ir vaikų darželį netruks apkarsti.

veidas.lt

„Senųjų ikonų paslaptys: pagrobta, grąžinta, papildyta“ – taip pavadinta kolekcininko Andrejaus Balyko ikonų kolekcijos paroda, šių metų balandžio 29 d. atidaroma Vilniuje, Radvilų rūmų muziejuje.

Audrius Bačiulis

veidas.lt

Vos tik Lietuvos Vyriausybė žengė keletą ryžtingesnių žingsnių Visagino atominės elektrinės statybų link, iš karto sukruto Kremliaus propaganda, siekdama įpūsti oro į dar pernai sprogusį Kaliningrado atominės elektrinės statybos burbulą.

veidas.lt

Jau kelis mėnesius kalbama apie švietimo įstaigų vadovų skyrimo tvarkos pokyčius. Nors konkretaus plano nėra, dalis švietimo sistemos darbuotojų baiminasi, kad grįšime į politinės įtakos laikus, kurie Lietuvai padovanojo dvejopas mokyklas: vienos gražios ir renovuotos, bet be mokinių, kitos turi daug ugdytinių, bet neturi net elementarių patogumų.

veidas.lt

Lietuvos kaimas – vėl kryžkelėje, sensta ir tuštėja kaip ir visa Lietuva. Kaip į jį sugrąžinti jaunus žmones, kad norėtų kaime dirbti žemę ir auginti vaikus?

veidas.lt

Balandžio pabaigos laidoje – aktualūs savaitės pašnekesiai: su VšĮ „Versli Lietuva“ vadovu Mantu Nociumi vertiname 16-os Vyriausybės veiklos metinę ataskaitą, o Lietuvos savivaldybių asociacijos direktorė Roma Žakaitienė svarsto, ar tikslingi tiesioginiai merų rinkimai. Daugiau laidų, apžvalgų, komentarų – www.iskauskas.lt, „Penki TV“ kanalu „YouTube“, portaluose www.alkas.lt ir www.veidas.lt.

Evaldas Labanauskas

veidas.lt

Pažengėme toli, bet vis dar nesame lygus su vakariečiais. Tad prieš akis laukia ne vienas iššūkis.

Žurnalas "Veidas"

Pirk šį numerį PDF

"Veido" reitingai

Gimnazijų reitingas 2016
Pirk šį straipsnį PDF
Skelbimas

VEIDAS.LT klausimas

  • Ar išorės agresijos atveju šiuo metu Lietuvos piliečių pasipriešinimas galėtų būti toks efektyvus kaip 1991 m. sausio 13 d.?

    Apklausos rezultatai

    Loading ... Loading ...