2013 Lapkričio mėnesio archyvas

veidas.lt

Lietuvos skaitytojai jau gali įsigyti naują knygą “Vadovauti Jėzaus pavyzdžiu: tarnas, prievaizdas, ganytojas”. Joje nagrinėjami Viešpaties apreikšti vadovavimo principai. Autorius siūlo praktiškus, šiuolaikiškus bei veiksmingus būdus ir kaip juos pritaikyti savo kasdieniame gyvenime, kad visi galėtume geriau gyventi, stipriau mylėti ir savo pavyzdžiu įkvėpti daugiau žmonių.

veidas.lt

Ričardo Marcinkaus filmas „Galutinis tikslas“ šiuo metu vykstančiame reikšmingiausiame Europoje dokumentikos forume – Amsterdamo dokumentinių filmų festivalyje – buvo nominuotas geriausio studentiško filmo kategorijoje ir turi šansą tapti laimėtoju. Jo varžovais paskelbti dar du filmai, kuriuos tarptautinė žiuri atrinko iš 15 programoje dalyvavusių kūrinių. Nugalėtojas paaiškės jau rytoj, lapkričio 29 dieną.

veidas.lt

„Meno nišoje“ atidaryta kauniečio Alono Štelmano paroda „Fėjai“.

veidas.lt

Lygiai prieš 150 metų, 1863-iaisiais, vykęs sukilimas prieš caro valdžią paliko gilų pėdsaką mūsų tautos istorijoje. Kaip tik dėl šios priežasties Lietuvos Seimas šiuos metus buvo paskelbęs 1863 m. sukilimo metais.

veidas.lt

Beveik pusė Lietuvos gyventojų nuogąstauja – jei prekybininkams pavyks susimažinti mokesčius už mokėjimo kortelių priėmimą, vartotojai jokių nuolaidų nepajus, o padidėjusios bankų sąnaudos bus užkrautos jiems ant pečių didesnių mokesčių už mokėjimo korteles pavidalu.

veidas.lt

Nors Lietuvoje mėgstama pabrėžti politikų nedorybes ir tokio elgesio išskirtinumą kitų valstybių kontekste, praktika rodo, kad net ir pačiose demokratiškiausiose pasaulio šalyse gana dažni korupcijos bei sekso skandalai ir, beje, tokie kaltinimai nebūtinai reiškia politiko karjeros pabaigą.

veidas.lt

Lietuvos banko duomenimis, III ketvirtį smulkiųjų vartojimo kreditų (iki 1000 litų) šalyje išduota beveik penktadaliu mažiau (19,36 proc. kritimas) – apie 166 tūkstančius. Pozityvi tendencija – antrus metus mažėjanti paskolų metinių palūkanų norma: per šį ketvirtį ji smuktelėjo 2,65 proc. punkto iki 99 proc., taip pat mažėjo ir šių paskolų bendra vidutinė kredito kainos metinė norma (BVVKKMN).

veidas.lt

Žvelgiant į atokiose Azijos vietose gyvenančias bendruomenes apima dvejopi jausmai. Viena vertus, jų darosi gaila: skurdi kasdienė buitis, prasta medicininė pagalba ir neraštingumas. Kita vertus, tie žmonės yra išsaugoję savo senosios kultūros tradicijas, be to, kiekvieną keliautoją priima draugiškai ir svetingai, todėl norėtųsi, kad visa tai netaptų butaforija, skirta masiniam turistui, bei pasipelnymo šaltiniu.

veidas.lt

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė, prasidedant Vilniaus viršūnių susitikimui, koordinaciniame pasitarime su Europos Vadovų Tarybos Pirmininku Hermanu Van Rompuy, Europos Komisijos Pirmininku José Manueliu Barroso, Europos Komisijos vicepirmininke Catherine Ashton ir plėtros komisaru Stefanu Fule aptarė bendrą ES poziciją dėl Rytų partnerystės programos perspektyvų, taip pat situaciją Ukrainoje.

veidas.lt

„Snoro“ bankroto administratorius pradeda iš skolininkų perimto didelės vertės nekilnojamojo turto pardavimo procesą. Visas portfelis susideda iš 14 objektų ir yra vertinamas daugiau nei 50 mln. litų. Pajamos už parduotą nekilnojamąjį turtą papildys fondą, skirtą banko kreditorių išmokoms.

veidas.lt

Dalis visuomenės šiandien jau kur kas laisviau permąsto savo profesinius pasirinkimus, įgyvendina ilgai atidėliotas svajones – prie to nemaža dalimi prisideda „sėkmės istorijų“ aprašymas spaudoje, pakitęs laikmetis bei naujos galimybės.

veidas.lt

Pasaulyje yra vienintelis konjakas, kuris nusipelnė vietos ant Didžiosios Britanijos karalienės stalo. Tad koks gi tas karalių skonis? Su juo susipažinti galėjo ir trečiadienio vakarą vykusios kviestinės vakarienės Vilniuje svečiai.

Žurnalas "Veidas"

Pirk šį numerį PDF

"Veido" reitingai

Gimnazijų reitingas 2016
Pirk šį straipsnį PDF
Skelbimas

VEIDAS.LT klausimas

  • Ar išorės agresijos atveju šiuo metu Lietuvos piliečių pasipriešinimas galėtų būti toks efektyvus kaip 1991 m. sausio 13 d.?

    Apklausos rezultatai

    Loading ... Loading ...