2012 Spalio 02

„Techday 2012” „Microsoft“ pristatė artimiausias naujienas

veidas.lt


Spalio 2 dieną Vilniuje įvyko didžiausia „Microsoft“ technologijų konferencija Lietuvoje ir Baltijos šalyse „TechDay 2012“. Daugiau nei 600 verslo atstovų, IT profesionalų ir entuziastų subūrusioje konferencijoje „Microsoft“ didžiausią dėmesį skyrė „Windows 8“ operacinei sistemai, biuro paslaugų rinkiniui „Office 2013“, debesijos paslaugai „Office 365“, išmaniųjų telefonų operacinei sistemai „Windows Phone“ ir debesijos operacinei sistemai „Windows Server 2012“. Šiemet „TechDay“ konferencijoje „Microsoft“ taip pat įteikė „Microsoft Metų partnerio 2012“ apdovanojimus.

„Šiais ir ateinančiais metais „Microsoft“ pristatys ypatingai daug naujų sprendimų, kurie iš esmės pakeis tiek vartotojų naudojimosi technologijomis įpročius, tiek įmonių darbo organizavimą. Lietuvos verslo bendruomenė aktyviai ieško būdų kaip efektyviau organizuoti darbą, todėl susidomėjimas „Microsoft“ technologijomis yra ypač didelis“, – sakė „Microsoft Lietuva“ generalinis direktorius Kristijonas Kaikaris. Pasak K. Kaikario, technologijoms sparčiai tobulėjant, tokios konferencijos kaip „TechDay“ tampa gera galimybe iš pirmųjų lūpų vienu metu gauti informaciją apie pagrindines tendencijas ir vystymosi kryptis.

„TechDay 2012“ dalyviams išdėstyti „Windows 8“ programavimo pagrindai

Šiemet pranešimus konferencijoje skaitė beveik 30 pranešėjų iš „Microsoft“, „Nokia“, „Skype“, „AdDuplex“ ir kitų bendrovių. Pagrindinis dėmesys buvo skirtas naujų „Microsoft“ sprendimų ir produktų, užtikrinančių lankstųjį darbo stilių bei organizacijų ir vartotojų veiklos produktyvumą, pristatymui.

„TechDay 2012“ konferencijoje „Microsoft“ atstovas Karl Davies-Barrett supažindino programuotojus su pagrindiniais „Windows 8“ programavimo principais ir parodė, kaip pritaikyti kuriamas programas prie naujosios operacinės sistemos navigacijos, programų juostos, temų bei kontraktų. Konferencijos dalyviai taip pat susipažino su naujausiais „Office“ biuro programų sprendimais ir sėkmingiausiais biuro paslaugų „Office 365” diegimo klausimais, išmaniųjų telefonų operacine sistema „Windows Phone“, debesijos operacine sistema „Windows Server 2012” ir kitais sprendimais.

„Microsoft“ partneriai Lietuvoje pastebi, kad IT rinka ruošiasi naujiesiems bendrovės produktams ir nori sužinoti, kokias galimybes atvers netrukus pasirodysiantys sprendimai. Bilietai į „TechDay 2012“ buvo išgraibstyti likus dešimčiai dienų iki renginio.

„Įmonėms tampa vis svarbiau savo darbuotojams sudaryti sąlygas dirbti mobiliai ir išnaudojant išmaniuosius įrenginius didinti verslo produktyvumą ir efektyvumą. Tokias galimybes suteiks naujieji „Microsoft“ sprendimai, leidžiantys vartotojams dirbti iš bet kurios vietos su bet kuriuo išmaniuoju įrenginiu“, – sakė įmonės „Blue Bridge“ direktorius Dalius Butkus.

Konferencijoje apdovanoti geriausi „Microsoft“ metų partneriai

Šiemet „TechDay 2012“ susijungė su tradicine „Microsoft“ metine partnerių konferencija, kurios metu „Microsoft“ paskelbė sėkmingiausiai veikusias Lietuvos IT bendroves. Net du apdovanojimus šiemet gavo bendrovė „ATEA“, kuriai „Microsoft“ įteikė „Metų infrastruktūrinių sprendimų partnerio“ ir „Metų darbo su „Office“ sistema sprendimų partnerio“ apdovanojimus.

“Pastaraisiais metais ATEA ypač daug investuoja ir ugdo kompetencijas trijose sparčiausiai augančiose IT infrastruktūros srityse – virtualizacijos, bendradarbiavimo ir mobilumo sprendimuose. Šios trys sritys šiandien yra aktualiausios tiek verslui, tiek viešajam sektoriui, jos tiesiogiai įtakoja organizacijų efektyvumo augimą. Džiugu, kad ATEA ir „Microsoft“ sėkmingai bendradarbiauja, o geriausias šios abipusiai naudingos partnerystės ženklas yra daugelio didžiųjų Lietuvos organizacijų pasirinkimas plėtoti IT infrastruktūrą „Microsoft“ produktų pagrindu drauge su ATEA.,“ – sakė dvigubą laimėjimą pelniusios įmonės vadovas Henrikas Genutis.

„Metų distributoriaus“ apdovanojimą gavo bendrovė „ALSO Lietuva“, „Metų OEM partneriu“ tapo „Inida“, „Metų licencijavimo“ partneriu“ išrinkta bendrovė „Blue Bridge“, „Metų „Microsoft Dynamics“ partneriu“ tapo „Columbus Lietuva“. Bendrovė „Amidus“ konferencijoje atsiėmė „Metų taikomųjų sprendimų partnerio“ apdovanojimą, įmonė „Algoritmų sistemos“ tapo „Metų programinės įrangos gamintoju“, „Metų „Cloud“ sprendimų partneriu“ tapo bendrovė „Blue Bridge Bond“.

Šiemet buvo apdovanota „Inovatyviausia nauja įmonė, dalyvaujanti „BizSpark” programoje“. Ja tapo „Gluk Media“, kurianti inovatyvius sprendimus medicinos ir pramogų srityse su „Kinect“ ir kitomis „Microsoft“ technologijomis.

„Microsoft“ technologijos atveria didžiules galimybes kurti originalias programas įvairioms veiklos sritims. Mūsų produktai sulaukia pripažinimo ne tik Lietuvoje, juos sėkmingai eksportuojame ir į kitų šalių rinkas“, – sakė „Gluk Fascinating Media“ produktų vystymo vadovas Bogdan Karpovič.

Konferencija „TechDay 2012” rengiama glaudžiai bendradarbiaujant su „Microsoft“ partneriais – „Nokia“, „Skype“, „Samsung“, „Affecto“ ir „Quest Software“. Renginio dalyviai galėjo susipažinti su „Samsung“ produktais ir „Affecto“ sprendimais, didžiulio dėmesio sulaukė išmanieji „Nokia“ telefonai „Lumia 820“ ir „Lumia 920“ su naujausia „Windows Phone 8“ operacine sistema. Daugiau informacijos apie „TechDay 2012“ galima rasti tinklalapyje www.techday.lt.

Daugiau šia tema:
Skelbimas

Komentuoti

Žurnalas "Veidas"

Pirk šį numerį PDF

"Veido" reitingai

Gimnazijų reitingas 2016
Pirk šį straipsnį PDF
Skelbimas

VEIDAS.LT klausimas

  • Ar išorės agresijos atveju šiuo metu Lietuvos piliečių pasipriešinimas galėtų būti toks efektyvus kaip 1991 m. sausio 13 d.?

    Apklausos rezultatai

    Loading ... Loading ...