2013 Sausio 09

„Pagalba kelyje“ – pritrūkusiems degalų bei pametusiems raktelius

veidas.lt


Įsivaizduokite situaciją – esate užmiestyje ir suprantate, kad pametėte mašinos raktelius. Arba kelyje Vilnius-Kaunas netikėtai pasibaigė kuras, o iki artimiausios degalinės – keletas kilometrų. Tikriausiai rinksitės iš dviejų variantų, kurių vienas – dreifavimas kelyje, tikintis pagalbos iš geros valios žmonių, antras – skambutis draugams.

Visgi yra ir dar viena išeitis – kviesti techninė pagalbą. Jei esate užsisakę „Pagalba kelyje“, ši paslauga netgi nepaplonins piniginės.
„Privalomasis transporto priemonės civilinis draudimas atlygina žalą tik eismo įvykio metu ir tik nukentėjusiajai pusei“, – tikina įmonės „Edrauda“ vadovė Rima Kazlauskaitė. „Kelyje gali užklupti įvairiausių netikėtumų, pridarančių nemalonių rūpesčių. Vartotojai dažnu atveju nėra susipažinę kaip veikia jų turimas draudimas. Tarkim užsisakius „Kasko“ draudimą jūs iškart gaunate ir „Pagalbą Kelyje“, o atskirai šios paslaugos iki šiol nebuvo galimybės įsigyti.“ R.Kazlauskaitė džiaugiasi, kad situacija keičiasi ir šiandien bet kuris norintis gali papildomai užsisakyti „Pagalbą Kelyje“.
Verta žinoti visus privalumus, tad jei šia paslauga naudositės Lietuvoje, neteks rūpintis eismo įvykio deklaracijos pildymu. Neužsivedus varikliui, prireikus pakeisti ratą ar netgi pasibaigus kurui, bet kuriuo paros metu, telefonu išsikviesite techninę pagalbą. Į šią paslaugą įtrauktas ir automobilio transportavimas, grįžimo namo suorganizavimas, pakaitinis automobilis, kuriuo galėsite naudotis net iki septynių parų ar nakvynė viešbutyje. Po techninio gedimo jums nereiks rūpintis automobilio saugojimo aikštele, o praradus raktelius, techninės pagalbos tarnyba suorganizuos atsarginių pristatymą į nurodytą vietą.
„Tokio tipo pagalbą galima užsisakyti ir tiems, kurie keliauja Europos keliais. Tuomet atsiranda papildomų privalumų“, – pasakoja R.Kazlauskaitė. „Prie paslaugų, teikiamų Lietuvos teritorijoje, prisideda ir vertimo, juridinė bei finansinė pagalbos. Tuomet, kai automobilio nepavyksta pataisyti vietoje, suteikiama pakaitinė transporto priemonė ar nakvynė artimiausiame viešbutyje. Svečioje šalyje žmogus ir taip patiria daug streso, tad tokio tipo draudimas leidžia ramiai mėgautis kelione.“
Atskirai nuo civilinio draudimo, paslaugą „Pagalba Kelyje“ šiuo metu galima užsisakyti tik „Edrauda“ internetiniame puslapyje.

Daugiau šia tema:
Skelbimas

Komentuoti

Žurnalas "Veidas"

Pirk šį numerį PDF

"Veido" reitingai

Gimnazijų reitingas 2016
Pirk šį straipsnį PDF
Skelbimas

VEIDAS.LT klausimas

  • Ar išorės agresijos atveju šiuo metu Lietuvos piliečių pasipriešinimas galėtų būti toks efektyvus kaip 1991 m. sausio 13 d.?

    Apklausos rezultatai

    Loading ... Loading ...