2012 Vasario 19

„Iš mano svajonių“ – dainininkės Aistės Širvinskaitės vakaras Muzikiniame teatre

veidas.lt

Vasario 26 d. 17 val. operos dainininkė Aistė Širvinskaitė pirmą kartą pasirodys Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro Kolonų salėje. Ji parengė klasikinės vokalinės muzikos programą, kurią drauge su solistu Gintautu Platūkiu (bas-baritonas), koncertmeistere Loreta Piaseckiene ir gitaristu Karoliu Žioltikovu pristatys koncerte „Iš mano svajonių“.

Programa labai įvairi ir įdomi – girdėsime Siuzanos ariją iš „Figaro vedybų“, Cerlinos ir Don Žuano duetą iš „Don Žuano“, kurias sukūrė genialusis V. A. Mocartas, S. Rachmaninovo vokalinius opusus „Prie mano lango“, „Aš laukiu tavęs“, „Netikėk manimi, drauge“, Santucos ariją iš P. Maskanjo „Kaimo garbės“, klasikinės operetės korifėjo F. Leharo Hanos ir Danilos duetą iš „Linksmosios našlės“, ariją „Meile, dangau ant žemės“ iš „Paganinio“, kompozitorių R. Planšeto, A. Katalanio, L. Dencos, R. Rodžerso kūrinius. Pasak A. Širvinskaitės, sudarydama koncerto programą, ji „neapsiribojo viena kuria nors muzikos kryptimi, kad, paprasčiausiai, nebūtų nuobodu“.

Muzikiniame teatre solistę girdėsime ne pirmą kartą. Praėjusių metų rugsėjį ji atliko pagrindinį Andželikos vaidmenį („Sesuo Andželika“) Dž. Pučinio vienaveiksmių operų „Sesuo Andželika“ ir „Džanis Skikis“ pastatyme, kurį režisavo Yana Ross iš JAV, o solinę partiją padėjo parengti prof. Eduardas Kaniava.

Aistė Širvinskaitė jau ketvirtus metus su šeima gyvena Palangoje. Ketverių vaikų – Pauliaus, Birutės, Tado ir Jono – mamos kūrybinė veikla tokia pat turininga, kaip Vilniuje. Ten, po vokalo magistro studijų Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje prof. Irenos Milkevičiūtės klasėje ir 3 metų tobulinimosi Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro Operos studijoje, kuriai vadovavo prof. Virgilijus Noreika, ji koncertavo su prof. Algirdo Vizgirdos vadovaujamu ansambliu „Musica humana“, garsiu Šiaulių valstybiniu kameriniu choru „Polifonija“. Dalyvavo Lenkijoje žymios italų dainininkės Renatos Skoto (Scotto) meistriškumo kursuose, baigė Vilniaus pedagoginio universiteto muzikos edukologijos magistro studijas.

Solistė parengė ir atliko koncertines programas, kuriose skamba V. A. Mocarto, G. Hendelio, J. Haidno, A. Vivaldžio muzika, taip pat Tatjanos (P. Čaikovskio opera „Eugenijus Oneginas“), Žynės (Dž. Verdžio „Aida“) partijas Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre. A. Širvinskaitė yra surengusi solinius koncertus Klaipėdos koncertų salėje, Ievos Simonaitytės bibliotekoje, Palangos „Gintaro muziejuje“, tarptautiniuose klasikinės muzikos festivaliuose Pažaislyje, Tytuvėnuose, Norvegijoje, Švedijoje ir kitur.

Paklausus, kaip pavyksta suderinti kūrybinę veiklą su mamos pareigomis, A. Širvinskaitė nusišypsojo ir atsakė, kad „mano vaikai dalyvauja mano kūrybiniame augime, galima pasakyti, aš augu su jais. Žinoma, prieš ketverius metus, šeimai persikėlus gyventi iš Vilniaus į Palangą, atrodė, kad viskas apsivertė aukštyn kojomis. Tačiau vaikai adaptavosi, du iš jų mokosi Palangos senojoje gimnazijoje, vienas – pradinėje gimnazijoje, o jauniausias, kuriam dar tik ketveri, lanko vaikų darželį. Vyras, garsus medikas Nerijus Ruškys džiaugiasi, kad dainuoju, tik džiaugiasi tyliai – juk jis žemaitis, gimęs Klaipėdoje.“

Nijolė Jačėnienė

Daugiau šia tema:
Skelbimas

Komentuoti

Žurnalas "Veidas"

Pirk šį numerį PDF

"Veido" reitingai

Gimnazijų reitingas 2016
Pirk šį straipsnį PDF
Skelbimas

VEIDAS.LT klausimas

  • Ar išorės agresijos atveju šiuo metu Lietuvos piliečių pasipriešinimas galėtų būti toks efektyvus kaip 1991 m. sausio 13 d.?

    Apklausos rezultatai

    Loading ... Loading ...