2011 Birželio 03

žuvis

Riešutais įdaryti karpiai

veidas.lt

"Moters savaitgalio" archyvas

4 porcijoms reikės:

Produktai Kiekis
karpių 2
svogūnų 2
riešutų branduolių 200 g
džiūvėsėlių 2 šaukštų
sviesto arba aliejaus 4 šaukštų
kiaušinių 2
kapotų petražolių ir krapų mišinio 2 šaukštų
druskos, pipirų po žiupsnį
ant peilio galo maltų muskatų riešutų  

Karpius nuskuskite, nupjaukite galvas ir neįpjaudama pilvo išimkite vidurius. Kruoščiai išplaukite vidines žuvų angas ir nusausinkite švaria marle. Paruoškite įdarą: trumpai paskrudintus riešutus sugrūskite, kiaušinius išvirkite kietai ir sukapokite. Smulkiai supjaustytus svogūnus pakepinkite riebaluose, suberkite riešutus, kiaušinius, džiūvėsėlius, pasūdykite, suberkite pipirus arba muskatų riešutus bei žalumynus. Viską gerai sumaišykite. Šiuo mišiniu įdarykite karpius, suvyniokite į foliją ir kepkite kepsninėje 20–25 min. Patiekite su tirpytu svietu, virtomis bulvėmis ir troškintomis daržovėmis.

Daugiau šia tema:
Skelbimas

Komentuoti

Žurnalas "Veidas"

Pirk šį numerį PDF

"Veido" reitingai

Gimnazijų reitingas 2016
Pirk šį straipsnį PDF
Skelbimas

VEIDAS.LT klausimas

  • Ar išorės agresijos atveju šiuo metu Lietuvos piliečių pasipriešinimas galėtų būti toks efektyvus kaip 1991 m. sausio 13 d.?

    Apklausos rezultatai

    Loading ... Loading ...