2011 Gegužės 02

Užkandis

Pyragėliai su sūriu

veidas.lt

"Moters savaitgalio"archyvas

4 porcijoms reikės:

Produktai Kiekis
šaldytos bemielės tešlos 1 pakuotės
minkštojo ožkų sūrio (gabalinio) 150 g
graikinių riešutų puselių 6
tarkuoto geltonojo sūrio (parmezano, "Džiugo") 3 šaukštų
alyvų aliejaus 3-4 šaukštų
žiupsnelio džiovintų ar kelių žalių baziliko lapelių  
trynio 1
jūros druskos žiupsnelio


Riešutus sugrūskite, suberkite bazilikus, druską, supilkite aliejų. Viską sutrinkite iki tyrės, įberkite 2 šaukštus tarkuoto sūrio, įpilkite šaukštelį šalto virinto vandens. Atitirpusią tešlą plonai iškočiokite ir padalykite į 4 maždaug 10 cm pločio dalis. Ožkų sūrį perpjaukite į 4 dalis, kiekvieną dalį uždėkite ant tešlos gabalėlio,o ant jo – šaukštelį tyrės. Tešlos kraštus užlenkite vokeliu, galus standžiai užspauskite. Trynį sumaišykite su likusiu tarkuotu sūriu ir aptepkite pyragėlių paviršių. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 25–30 min.

Patarimas: šiuos pyragėlius galite iškepti ir mikrobangų krosnelėje, nustačiusi kepimo režimą.

Daugiau šia tema:
Skelbimas

Komentuoti

Žurnalas "Veidas"

Pirk šį numerį PDF

"Veido" reitingai

Gimnazijų reitingas 2016
Pirk šį straipsnį PDF
Skelbimas

VEIDAS.LT klausimas

  • Ar išorės agresijos atveju šiuo metu Lietuvos piliečių pasipriešinimas galėtų būti toks efektyvus kaip 1991 m. sausio 13 d.?

    Apklausos rezultatai

    Loading ... Loading ...