Apkepas
| Produktai | Kiekis |
|---|---|
| alyvų aliejaus | 3 šaukštų |
| moliūgo | 1 kg |
| svogūno | 1 |
| česnako | 3-5 skiltelių |
| konservuotų pomidorų | 800 g |
| cukraus | žiupsnelio |
| rozmarinų šakelių | 2-3 |
| druskos, pipirų |
Nulupkite moliūgo žievelę, išimkite sėklas, supjaustykite kubeliais. Keptuvėje įkaitinkite 3 šaukštus aliejaus, apkepinkite moliūgą iki gražios aukso spalvos, išimkite iš keptuvės ir atidėkite. Toje pačioje keptuvėje apkepinkite smulkiai pjaustytą svogūną, kol gražiai pagels, sudėkite smulkintą česnaką ir dar pakepinkite 1 min. Tuomet sudėkite pjaustytus konservuotus pomidorus, suberkite cukrų ir troškinkite ant lengvos ugnies, kol masė pasidarys kaip padažas. Viską pagardinkite druska, pipirais ir rozmarinais. Į kepimo formą sluoksniais dėkite moliūgo gabaliukus, pomidorų padažą ir t.t. Kepkite 160 °C orkaitėje apie 35 min. Iškeptą iš karto patiekite į stalą.