- Veidas.lt - http://www.veidas.lt -

Moliūgų apkepas su pomidorų padažu

Autorius: veidas.lt | 2010 11 29 @ 11:37 | Kulinarija | No Comments

"Moters savaitgalio" archyvas

4-6 porcijoms reikės:

Produktai Kiekis
alyvų aliejaus 3 šaukštų
moliūgo 1 kg
svogūno 1
česnako 3-5 skiltelių
konservuotų pomidorų 800 g
cukraus žiupsnelio
rozmarinų šakelių 2-3
druskos, pipirų  

Nulupkite moliūgo žievelę, išimkite sėklas, supjaustykite kubeliais. Keptuvėje įkaitinkite 3 šaukštus aliejaus, apkepinkite moliūgą iki gražios aukso spalvos, išimkite iš keptuvės ir atidėkite. Toje pačioje keptuvėje apkepinkite smulkiai pjaustytą svogūną, kol gražiai pagels, sudėkite smulkintą česnaką ir dar pakepinkite 1 min. Tuomet sudėkite pjaustytus konservuotus pomidorus, suberkite cukrų ir troškinkite ant lengvos ugnies, kol masė pasidarys kaip padažas. Viską pagardinkite druska, pipirais ir rozmarinais. Į kepimo formą sluoksniais dėkite moliūgo gabaliukus, pomidorų padažą ir t.t. Kepkite 160 °C orkaitėje apie 35 min. Iškeptą iš karto patiekite į stalą.

Daugiau šia tema:

Straipsnis publikuotas: http://www.veidas.lt

Straipsnio adresas: http://www.veidas.lt/moliugu-apkepas-su-pomidoru-padazu

© 2002-2009 UAB "Veido periodikos leidykla". Visos teisės saugomos.