Moliūgai
| Produktai | Kiekis |
|---|---|
| nedidelių moliūgų | 2 |
| džiovintos aitriosios paprikos | 1 |
| moliūgų mėsos | 200 g |
| bulvių | 500 g |
| kiaulienos šoninės | 140 g |
| čiobrelių | 2 šaukštų |
| česnako skiltelių | 3 |
| alyvų aliejaus | |
| druskos, pipirų |
Nupjaukite moliūgo viršų, išskobkite sėklas, išpjaukite dalį moliūgo masės, kad liktų 1 cm storio kraštas. Jeigu gaminate iš vieno didelio moliūgo, jį galite perpjauti pusiau. Išskobtą moliūgų vidų ištrinkite smulkinta aitriąja paprika, druska ir pipirais. Įdėkite į aliejumi apšlakstytą skardą, kepkite 200 ーC orkaitėje 15 min. Bulves supjaustykite 2 cm dydžio kubeliais, pavirkite 8 min. Nupilkite vandenį, sudėkite į dubenį kartu su 2 cm dydžio supjaustytais moliūgų mėsos kubeliais. Kartu sudėkite mažais kubeliais pjaustytą kiaulienos šoninę. Suberkite čiobrelius, smulkintą česnaką, druskos, pipirų, įpilkite šaukštą aliejaus ir viską išmaišykite. Paruoštą mišinį sudėkite į ne iki galo iškepusį moliūgą. Tada sumažinkite temperatūrą iki 180 ーC, uždenkite moliūgo viršūnėlę. Kepkite apie 45 min.