2011 Gegužės 11

desertas

Lengvas rabarbarų plokštainis

veidas.lt

"Moters savaitgalio" archyvas

Jums reikės:

Produktai Kiekis
margarino (sviesto) 75 g
cukraus 125 g
druskos žiupsnelio
kiaušinių 2
grietinėlės 100 ml
rabarbarų 500 g
citrinos žievelės 1
citrinos sulčių 1/2 šaukštelio
pieno 3 šaukštų
kepimo miltelių 1/2 pakelio
miltų 250 g

Margariną, cukrų, druską, trynius, tarkuotą citrinos žievelę ir sultis išplakite iki putų. Suberkite miltus kartu su kepimo milteliais, supilkite pieną ir suminkykite minkštą tešlą. Ją įklokite į kepimo formą ir lengvai pabadykite šakute. Ant tešlos paskleiskite smulkiais kubelias pjaustytus rabarbarus ir kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje 15 min. Tuomet užpilkite rabarbarus grietinėle, išmaišyta su 3 šaukštais cukraus, ir kepkite dar 20 min. Tuo tarpu labai standžiai išplakite kiaušinių baltymus su 2 šaukštais cukraus, juos paskleiskite ant kepinio ir viską dar pakepkite 10 min., kol paviršius lengvai parus. Ataušinkite formoje.

Daugiau šia tema:
Skelbimas

Komentuoti

Žurnalas "Veidas"

Pirk šį numerį PDF

"Veido" reitingai

Gimnazijų reitingas 2016
Pirk šį straipsnį PDF
Skelbimas

VEIDAS.LT klausimas

  • Ar išorės agresijos atveju šiuo metu Lietuvos piliečių pasipriešinimas galėtų būti toks efektyvus kaip 1991 m. sausio 13 d.?

    Apklausos rezultatai

    Loading ... Loading ...