2011 Sausio 15

Tortas

Kriaušių tortas

veidas.lt

"Moters savaitgalio" archyvas

Jums reikės:

Produktai Kiekis
Tešlai:  
kiaušinių 2
cukraus 75 g
miltų 100 g
kepimo miltelių 100 g
Kremui ir papuošimui:  
sausų pudingo miltelių 1 pakelio
kriaušių sulčių 250 ml
cukraus 2 šaukštų
juųodojo šokolado 150 g
kriaušių 4 (500 g)
grietinėlės 250 ml
frietinėlės standiklio 1 pakelio
cukraus pudros 1 pakelio
cukruotų riešutų 2 šaukštų
baltojo šokolado 50 g
citrinos 1

Torto formą patepkite riebalais. Paruoškite tešlą: kiaušinius išplakite su 2 šaukštais vandens ir cukrumi. Ant viršaus persijokite miltus su kepimo milteliais, išmaišykite. Tešlą sukrėskite į formą, išlyginkite ir pašaukite į 180 laipsnių karštumo orkaitę 20 min. Atvėsinkite. Kremui pudingo miltelius sumaišykite su 75 ml vandens. Išspauskite citrinos sultis. Kriaušių sultis sumaišykite su cukrumi ir citrinos sultimis, užvirinkite. Sudėkite praskiestą pudingą ir dar kartą užvirinkite. Šiek tiek atvėsinkite kartkartėmis pamaišydama. Kriaušes supjaustykite smulkiais kubeliais ir sumaišykite su šiltu pudingu. Ant iškepusio papločio sudėkite kriaušių kremą, išlyginkite ir padėkite į šaldytuvą stingti. Grietinėlę išplakite su cukraus pudra ir standikliu, įdėkite cukruotų riešutų ir aptepkite tortą. Šaltą šokoladą sutarkuokite stambia tarka arba supjaustykite peiliu ir papuoškite tortą.

Daugiau šia tema:
Skelbimas

Komentuoti

Žurnalas "Veidas"

Pirk šį numerį PDF

"Veido" reitingai

Gimnazijų reitingas 2016
Pirk šį straipsnį PDF
Skelbimas

VEIDAS.LT klausimas

  • Ar išorės agresijos atveju šiuo metu Lietuvos piliečių pasipriešinimas galėtų būti toks efektyvus kaip 1991 m. sausio 13 d.?

    Apklausos rezultatai

    Loading ... Loading ...