2010 Gegužės 18

Tortas

Braškių tortas su kokosais

veidas.lt

"Veido" archyvas

Jums reikės:

Produktai Kiekis
TEŠLAI  
kiaušinių 3
vanilinio cukraus 1 pakelio
cukraus pudros 100 g
miltų 75 g
bulvių krakmolo 25 g
kakavos miltelių 3 šaukštų
kepimo miltelių 1 šaukštelio
apelsinų likerio 6 šaukštų
KREMUI  
želatinos 8 g
kokosų drožlių 150 g
braškių 650 g
grietinėlės 750 ml
cukraus pudros 2 šaukštų
vanilinio cukraus 1 pakelio

Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų ir išplakite su 2 šaukštais vandens, vaniliniu cukrumi bei cukraus pudra. Baltymus išplakite iki standžių putų. Miltus dubenyje sumaišykite su krakmolu, kakavos ir kepimo milteliais, tada suberkite į išplaktus trynius, po to sudėkite baltymus ir viską gerai išmaišykite. Tešlą sukrėskite į apvalią torto formą su krašteliu, pašaukite į 175 laipsnių karštumo orkaitę ir kepkite apie 20 min. Biskvitą atvėsinkite, perpjaukite horizontaliai pusiau. Abi puses apšlakstykite likeriu. Želatiną užmerkite šlakelyje vandens, palikite išbrinkti. Kokosų drožles apkepinkite sausoje keptuvėje, braškes, gražesnes atidėjusi papuošti, supjaustykite pusiau. 500 g grietinėlės suplakite su cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi. Želatiną ištirpinkite karšto vandens vonelėje, sumaišykite su 2 šaukštais plaktos grietinėlės, paskui su likusia. Į grietinėlės masę sudėkite pusę kokosų drožlių. Biskvitinį paplotį dėkite į tą pačią formą ir ant jos sukrėskite pusę grietinėlės kremo, sudėkite perpus supjaustytas braškes, sukrėskite likusią grietinėlę, uždėkite likusį biskvitą. Paruoštą tortą dėkite į šaldytuvą 3 val. Tada suplakite likusią grietinėlę, ja padenkite torto kraštus ir viršų, pabarstykite kokosų drožlėmis, papuoškite braškėmis, pabarstykite cukraus pudra.

Daugiau šia tema:
Skelbimas

Komentuoti

Žurnalas "Veidas"

Pirk šį numerį PDF

"Veido" reitingai

Gimnazijų reitingas 2016
Pirk šį straipsnį PDF
Skelbimas

VEIDAS.LT klausimas

  • Kaip vertinate galimybę, kad S.Skvernelis vadovaus naujai Vyriausybei?

    Apklausos rezultatai

    Loading ... Loading ...