2011 Gegužės 23

grybai

Įdaryti pievagrybiai

veidas.lt

"Moters savaitgalio" archyvas

8 porcijoms reikės:

Produktai Kiekis
didelių pievagrybių 8
svogūno 1
alyvų aliejaus 1 šaukšto
šviežio varškės sūrio 200 g
kapotų žalumynų (bazilikų, raudonėlių, čiobrelių ir kt.) 1 šaukšto
druskos, maltų pipirų žiupsnio
šviežių citrinos sulčių  

Grybus kruopščiai nuplaukite ir nupjaukite kotelius. Šaukšteliu išskobkite kepurėlės vidų. Įkaitintame aliejuje pakepinkite susmulkintus svogūnus, suberkite smulkiai kapotus grybų kotelius, išskobtą grybieną ir trumpai pakepinkite. Suberkite sutrupintą sūrį, išmaišykite, ant silpnos ugnies patirpdykite ir užvirinkite. Į šiek tiek ataušusią masę suberkite žalumynus, druską, pipirus ir parūgštinkite citrinos sultimis. Gauta sūrio mase įdarykite grybų kepurėles. Jas sudėkite į vienkartinį kepsninių padėklą. Kepkite ant grotelių, kol įdaras parus, o grybai suminkštės. Tinka kaip užkandis stalui, o vegetarams – kaip mėsos pakaitalas ar skanūs pietūs, jei patiekti su ryžiais bei salotomis.

Daugiau šia tema:
Skelbimas

Komentuoti

Žurnalas "Veidas"

Pirk šį numerį PDF

"Veido" reitingai

Gimnazijų reitingas 2016
Pirk šį straipsnį PDF
Skelbimas

VEIDAS.LT klausimas

  • Kaip vertinate galimybę, kad S.Skvernelis vadovaus naujai Vyriausybei?

    Apklausos rezultatai

    Loading ... Loading ...