Blynai
| produktai | Kiekis |
|---|---|
| miltų | 125 g |
| cukraus | 3 šaukštų |
| kepimo miltelių | 1 šaukštelio |
| kiaušinio | 1 |
| pieno | 150 g |
| citrinos tarkuotos žievelės | 1 |
| aliejaus | 1 šaukšto |
| Padažui: | |
| cukraus pudros | 150 g |
| serbentų | ½ stiklinės |
| Vandens |
Miltus persijokite su kepimo milteliais. Įmuškite kiaušinį, suberkite cukrų, citrinos žievelę, įpilkite pieno, aliejaus. Įkaitintame aliejuje keptuvėje iškepkite sklindžius. Padažui: cukraus pudrą ištirpinkite vandenyje, sudėkite pertrintus serbentus, užvirinkite ir virkite 1–2 min. Iškeptus blynelius apliekite padažu.