2010 Rugsėjo 26

Įvairenybės

Belgai padarė “pilnaties” alų

BNS

Pilnatis dažnai asocijuojasi su potvyniais ir atoslūgiais, pamišimu ir būtybėmis, panašiomis į vilkolakius, bet Belgijos aludariai įrodė, kad pilnatis – idealius laikas gaminti putotą gėrimą.

Mažame tyliame Periuvė miestelyje Belgijos pietuose alaus darykloje, priklausančioje Caulier (Koljė) šeimai, daromas ypatingas alus, verdamas tik šviečiant Mėnuliui.

Tai ne duoklė mitologijai, o pripažinimas fakto, kad gamta turi labai didelės įtakos alaus darymui.

“Mes atlikome kelis testus ir pastebėjome, kad rūgimas vyksta greičiau, aktyviau”, – paaiškino alaus daryklos “Caulier” savininkas Roger Caulier (Rožė Koljė), kurio senelis dar ketvirtajame dešimtmetyje pardavinėjo naminį alų.

“Galutinis produktas buvo visiškai nepanašus į paprastą alų, stipresnio skonio, trunkančio ilgiau nei paprastai”, – pridūrė jis.

Pilnatis pagreitina rūgimą nuo septynių iki penkių dienų ir suteikia alui “aštrumo”, bet jis nebūna aitrus, sako gėrimo vertintojai.

Alus yra aukso spalvos ir turi 10 procentų alkoholio. Daugumoje Europos šalių ir JAV manoma, kad toks alus per stiprus, bet dažnai jo galima paragauti Belgijoje, kur garsusis vienuolių trapistų daromas alus būna 10-12 procentų.

Alaus darykla “Caulier” ketina padaryti maždaug 12 tūkst. butelių savo “pilnaties” alaus “Paix-Dieu Pleine Lune” ir pradėti pardavimą spalio 31 dieną.

Daugiau šia tema:
Skelbimas

Komentarai (1)

  1. Aurimas Aurimas rašo:

    10 procentų alus? Įdomiai čia.


Komentuoti

Žurnalas "Veidas"

Pirk šį numerį PDF

"Veido" reitingai

Gimnazijų reitingas 2016
Pirk šį straipsnį PDF
Skelbimas

VEIDAS.LT klausimas

  • Ar išorės agresijos atveju šiuo metu Lietuvos piliečių pasipriešinimas galėtų būti toks efektyvus kaip 1991 m. sausio 13 d.?

    Apklausos rezultatai

    Loading ... Loading ...