2013 Sausio 21

Apklausa: nemėgstamiausių politikų sąraše – rokiruotė

veidas.lt


Pastaruosius dvejus metus Lietuvoje nemėgstamiausio politiko titulą į savo vizitinę kortelę galėdavo įsirašyti 15-osios Vyriausybės premjeras Andrius Kubilius. Tačiau po pastarųjų Seimo rinkimų prabėgus vos trims mėnesiams šį titulą iš jo paveržė Lietuvos lenkų rinkimų akcijos pirmininkas Valdemaras Tomaševskis.

Įdomu, kad prieš ketverius penkerius metus V.Tomaševskio labiausiai nemėgstamų politikų sąraše apskritai nebuvo (tada šio sąrašo viršūnėje stumdėsi Rolandas Paksas, Arūnas Valinskas ir Gediminas Kirkilas), o štai šiandien šis prieštaringai vertinamas veikėjas jau pirmoje vietoje.
Gana užtikrintai ir stabiliai į nemėgstamiausių politikų plejados viršūnę kopia ir Viktoras Uspaskichas su Artūru Zuoku. Ir, reikia pasakyti, jiems sekasi. Atskiro paminėjimo verti ir Vydas Gedvilas su Neringa Venckiene, kurie šiame sąraše atsidūrė pirmą kartą. Porą procentų priešų ar nekentėjų jau surinko ir prezidentė Dalia Grybauskaitė.
Visi šie duomenys paaiškėjo po “Veido” užsakymu tyrimų bendrovės “Prime consulting” atliktos naujausios sociologinės apklausos. Respondentų taip pat teiravomės, kurioje valstybės srityje, jų vertinimu, šiuo metu tvarkomasi prasčiausiai. Atsakymai nėmaž nenustebino, nes daugiausiai apklaustųjų minėjo energetikos, aplinkosaugos ir sveikatos apsaugos sritis. Tai lyg ir ženklas naujajai valdžiai, ką skubiausiai reikia reformuoti. O štai mažiausiai priekaištų respondentai turi krašto apsaugos ir užsienio reikalų sritims, tiksliau, už jas atsakingiems asmenims.

Kurio Lietuvos politiko labiausiai nemėgstate? (proc.)

V.Tomaševskio    17
A.Kubiliaus    13,8
R.Pakso    11,8
V.Uspaskicho    10,4
A.Zuoko    9,6
V.Landsbergio    8,2
A.Butkevičiaus    6,2
Kitų    5,4
V.Gedvilo    4,4
N.Venckienės    3,6
A.Čapliko    3
E.Masiulio    2,2
D.Grybauskaitės    2
Nežinau / neturiu nuomonės    1,8
Nėra tokio    0,6

Jūsų nuomone, kurioje valstybės srityje šiuo metu tvarkomasi prasčiausiai? (proc.)

Energetikos    19,4
Aplinkosaugos    13
Visose tvarkomasi prastai    11,4
Sveikatos apsaugos    10,4
Teisingumo ir teisėtvarkos    10,2
Socialinės apsaugos ir darbo    9,2
Ūkio ir ekonomikos    6
Švietimo ir mokslo    5,2
Kultūros    4,6
Nežinau    2,6
Susisiekimo    2
Žemės ūkio    1,6
Finansų    1,6
Visose tvarkomasi gerai    1,2
Krašto apsaugos    0,8
Užsienio reikalų    0,8

Šaltinis: “Veido” užsakymu tyrimų ir konsultacijų bendrovės “Prime consulting” 2013 m. sausio 11–14 d. atlikta Lietuvos didžiųjų miestų 500 gyventojų apklausa. Cituojant apklausą, nuoroda į “Veidą” būtina.

Daugiau šia tema:
Skelbimas

Komentarai (1)

  1. izabele izabele rašo:

    Pastudijavusi lentelę esu tiesiog sužavėta lietuvių pakantumu: iš neapykantos tikrai nenumirsime, greičiau jau iš per didelio susireikšminimo: visi viską labai gerai “žinom”, “suprantam” ir “išmanom”… Tarp kitko, “garui nuleisti” yra internetas…


Komentuoti

Žurnalas "Veidas"

Pirk šį numerį PDF

"Veido" reitingai

Gimnazijų reitingas 2016
Pirk šį straipsnį PDF
Skelbimas

VEIDAS.LT klausimas

  • Ar išorės agresijos atveju šiuo metu Lietuvos piliečių pasipriešinimas galėtų būti toks efektyvus kaip 1991 m. sausio 13 d.?

    Apklausos rezultatai

    Loading ... Loading ...