2012 Rugsėjo 10

Nusipelnę Lietuvos žemės ūkiui pagerbti ordinais ir medaliais

veidas.lt


Rusėjo 8 – ąją, Marijampolėje pagerbti septyni Lietuvos žemės ūkiui ir kaimui nusipelnę žmonės. Antrus metus iš eilės įteikti ordinai ir medaliai „Už nuopelnus Lietuvos kaimui“.

Apdovanojimus įsteigė Aleksandro Stulginskio universitetas (rektorius prof. Antanas Maziliauskas), Arvi įmonių grupė (prezidentas Vidmantas Kučinskas), Baltijos agroverslo institutas (prezidentas prof. Raimondas Lopata ), Lietuvos žemės ūkio konsultavimo tarnyba (direktorius dr. Edvardas Makelis).

„Lietuvą žemės ūkis ištempė kriziniu laikotarpiu, todėl norime pažymėti žmones, kurie gyvena ir kuria kad mums visiems būtų geriau“, – apdovanojimo ceremonijoje kalbėjo Arvi įmonių grupės valdybos pirmininkas Vidmantas Kučinskas.

„Mūsų idėja rėmėsi nuoširdumu. Į klausimą, ar verta, kaip į tai pažiūrės valstybinės institucijos, atsakymas vienas – žmogui dėmesio nebus per daug“, – kalbėjo ordino steigėjas R. Lopata.

Žemės ūkio ministras Kazys Starkevičius pabrėžė, jog Lietuvoje yra nedaug įmonių, kurios taip aktyviai – kaip Arvi bendradarbiautų su universitetais: „Gerai, kad remiatės į mokslą ir remiate mokslą. Todėl veikiate visame pasaulyje, derlių imat su naujausia technika, kokią turi pasaulis ir patys ją kuriate“.

Už nuopelnus Lietuvos kaimui ordinai apdovanotas Lietuvos agrarinių ir miškų mokslo centro Agrocheminių tyrimų laboratorijos direktorius, profesorius, habilituotas mokslų daktaras Gediminas Staugaitis, LR Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktorius Kazimieras Lukauskas ir Žemės Ūkio konsultavimo tarnybos gyvulininkystės specialistas Edmundas Paulauskas.

Apdovanoti ir kiti Lietuvos žemės ūkiui nusipelnę piliečiai – medaliai įteikti UAB „Arvi fertis“ technologinių procesų direktoriui Virginijui Štreimikiui, Aleksandro Stulginskio universiteto ilgamečiam dirvotyros ir agrochemijos katedros vedėjui doc. dr. Jonui Kučinskui, Šakių rajono merui Juozui Bertašiui, Lietuvos Žemės ūkio konsultavimo tarnybos augalininkystės specialistei Gražinai Rimavičienei.

Daugiau šia tema:
Skelbimas

Komentuoti

Žurnalas "Veidas"

Pirk šį numerį PDF

"Veido" reitingai

Gimnazijų reitingas 2016
Pirk šį straipsnį PDF
Skelbimas

VEIDAS.LT klausimas

  • Ar išorės agresijos atveju šiuo metu Lietuvos piliečių pasipriešinimas galėtų būti toks efektyvus kaip 1991 m. sausio 13 d.?

    Apklausos rezultatai

    Loading ... Loading ...