2011 Rugsėjo 29

A. Zuokas kvies žmones į gatves

veidas.lt

BFL

Spaudos konferenciją Seime surengę Vilniaus meras Artūras Zuokas, Seimo nariai Algirdas Butkevičius, Vytautas Gapšys, Vidmantas Žiemelis, Vilniaus vicemeras Jonas Pinskus įtikinėjo, kad sąskaitas už šildymą šalies gyventojams galima sumažinti beveik 20 procentų. Jeigu į jų siūlymus nebus reaguojama, galima laukti viešų protesto akcijų.

Naujienų agentūrų pranešimu, pasak Vilniaus mero Artūro Zuoko, tereikia vieno energetikos ministro įsakymo dėl kvotų perskirstymo Lietuvos termofikacinėms elektrinėms ir šilumos kaina visiems lietuviams sumažėtų.

“Į Energetikos ministeriją kreipėmės jau prieš mėnesį su pasiūlymu sumažinti šilumos kainas Vilniuje ir tuo pačiu pabrėždami, kad tai galioja visai Lietuvai, tačiau jokio atsakymo iki šiol negavome. Jeigu iki šildymo sezono pradžios Vyriausybė ir ministerija nereaguos, galvosime apie kitus būdus atkreipti jų dėmesį, pavyzdžiui, kviesime žmones į gatves”, – sakė A. Zuokas.

Siūlyme pabrėžiama, kad reikia nustatyti Vilniaus termofikacinei elektrinei Nr.3, Kauno, Alytaus, Panevėžio termofikacinėms elektrinėms viešuosius interesus atitinkančių paslaugų (VIAP) kiekį pagal optimalų apkrovimą. Neefektyviai Lietuvos elektrinėje gaminamos šilumos procesas turėtų būti nutrauktas.

“Be ryžtingų ministerijos sprendimų nieko nebus. Atsižvelgus į mūsų pasiūlymą, kiekviena šeima šildymo sezono metu sutaupytų apie 700 Lt, o tai yra vidutinė pensija”, – teigė Seimo narys Algirdas Butkevičius.

Pasiūlyme pabrėžiama, kad VIAP kiekių perskirstymas ir kainų nustatymas leistų iš termofikacinių elektrinių papildomai gautų lėšų suformuoti Kogeneracijos fondą, kurio lėšos gali būti skirtos visų šalies miestų centralizuotai tiekiamos šilumos kainų mažinimui. Tokio fondo dydis gali siekti 360,8 mln. Lt, jo panaudojimas sumažintų vidutinę šalies šilumos kainą 4,32 ct/kWh, arba 19 proc., nedidinant elektros kainos galutiniam vartotojui.

Antradienį Seime įregistruota rezoliucija dėl kogeneracijos skatinimo ir šilumos kainų Lietuvoje mažinimo ir pradėti rinkti Seimo narių parašai.

Daugiau šia tema:
Skelbimas

Komentarai (1)

  1. Z Z rašo:

    Kokie debilai rinko zuoka?


Komentuoti

Žurnalas "Veidas"

Pirk šį numerį PDF

"Veido" reitingai

Gimnazijų reitingas 2016
Pirk šį straipsnį PDF
Skelbimas

VEIDAS.LT klausimas

  • Ar išorės agresijos atveju šiuo metu Lietuvos piliečių pasipriešinimas galėtų būti toks efektyvus kaip 1991 m. sausio 13 d.?

    Apklausos rezultatai

    Loading ... Loading ...