2011 Rugsėjo 25

„Facebook“ atkirtis „Google+“

veidas.lt

 

Tie, kas išbandė „Google+“, ko gero, nedrįs prieštarauti, jog viena patogiausių funkcijų – „draugų ratai“, leidžiantys žmones suskirstyti į tam tikras grupes ir taip dalytis informacija. Pavyzdžiui,  į savo paskyrą sukeliate šeimos švenčių nuotraukas, tačiau nenorite, kad kolegos ar šiaip pažįstami jas matytų, taigi galite „bendrinti“, tik su giminaičių ratu.

Tačiau šiam „Google+“ pranašumui socialinis tinklas „Facebook“ davė atkirtį ir patobulino draugų sąrašų funkciją. Panašiai kaip ir „Google+“, čia draugus galima suskirstyti į kategorijas suteikiant tam tikrus saugumo lygius ir nustatant kieno informaciją pageidaujate matyti „ant sienos“.

Iki šiol egzistavusi „draugų sąrašų“ funkcija buvo nepopuliari tarp vartotojų, nes užimdavo daug laiko kuriant draugų ar pažįstamų ir pan. grupes. „Facebook“ atstovų teigimu, nauja funkcija žmones suskirstys automatiškai, pagal jų tarpusavio ryšius, pomėgius, pagal tai kaip dažnai su jais bendraujate ir pan., o vėliau jūs šią informaciją galėsite koreguoti pridėdami naujus narius.

Naujoji „Facebook“ funkcija turėtų startuoti iki rugsėjo 20 dienos ir, manoma, sulauks didelio vartotojų palaikymo.

Šiemet birželio mėnesį startavusi „Google+“ jau turi daugiau nei 25 miln. vartotojų, o „Facebook“ iki metų pabaigos tikisi pasiekti 100 mln.

Daugiau šia tema:
Skelbimas

Komentarai (2)

  1. Andrius Andrius rašo:

    Mielieji, tikrinkite faktus! Facebook jau dabar turi per 800 milijonų vartotojų, o 100 mln. pasiekė jau priš kokiu tris-keturis metus :)

  2. ai ai rašo:

    nepatogi ta funkcija, be to nesamoniu pridaro
    g+ veikia draugishkiau vartotojui


Komentuoti

Žurnalas "Veidas"

Pirk šį numerį PDF

"Veido" reitingai

Gimnazijų reitingas 2016
Pirk šį straipsnį PDF
Skelbimas

VEIDAS.LT klausimas

  • Ar išorės agresijos atveju šiuo metu Lietuvos piliečių pasipriešinimas galėtų būti toks efektyvus kaip 1991 m. sausio 13 d.?

    Apklausos rezultatai

    Loading ... Loading ...