2011 Birželio 27

Tam pačiam pacientui antrą kartą persodinta širdis

veidas.lt

BFL

Kauno klinikose atlikta pakartotinė širdies persodinimo operacija – antrą kartą tam pačiam pacientui persodinta donoro širdis.

Baltijos šalyse pirmoji tokia operacija atlikta naktį iš birželio 23-iosios į 24-ąją, pranešė Kauno klinikų atstovė spaudai Eglė Žemaitienė.

Anot jos, gavus mirusiojo artimųjų sutikimą donorystei, iš donoro, paruošto Kauno klinikų Centriniame reanimacijos ir intensyviosios terapijos skyriuje, buvo paimta širdis, kepenys, kasa, inkstai ir ragenos.

Širdies persodinimo operaciją atliko Širdies, krūtinės ir kraujagyslių chirurgijos klinikos vadovas profesorius Rimantas Benetis su medikų komanda.

26 metų pacientui Kauno klinikose širdies persodinimo operacija pirmą kartą atlikta 2007 metais. Su donoro širdimi jaunas vyras gyveno ketverius metus. Tačiau širdyje pradėjus vystytis kraujagyslių ligai ir dėl šios priežasties sparčiai blogėjant paciento būklei, jis buvo įtrauktas į skubios transplantacijos laukiančiųjų sąrašą.

Atsiradus donorui, atlikta pakartotinė širdies persodinimo operacija. Ji, pasak medikų pavyko sėkmingai, paciento būklė šiuo metu yra stabili.

Pakartotinė širdies persodinimo operacija yra rizikingesnė dėl didesnės infekcijos ir komplikacijų tikimybės.

Tokia operacija yra pirmoji Lietuvoje ir Baltijos šalyse. Iš visų pasaulyje atliekamų širdies persodinimo operacijų tik 3 proc. yra pakartotinės.

Daugiau šia tema:
  • Nėra panašių straipsnių.
Skelbimas

Komentuoti

Žurnalas "Veidas"

Pirk šį numerį PDF

"Veido" reitingai

Gimnazijų reitingas 2016
Pirk šį straipsnį PDF
Skelbimas

VEIDAS.LT klausimas

  • Ar išorės agresijos atveju šiuo metu Lietuvos piliečių pasipriešinimas galėtų būti toks efektyvus kaip 1991 m. sausio 13 d.?

    Apklausos rezultatai

    Loading ... Loading ...