2011 Birželio 23

A. Zuoko rūpestis – “prastumti” “Rubicon” naudingą sprendimą

veidas.lt

BFL

Pagrindinis tris mėnesius Vilniui vadovaujančio mero Artūro Zuoko ir miesto tarybos valdančiosios koalicijos tikslas yra “Icor” grupės (buvusi “Rubicon”) protegavimas, ketvirtadienį pareiškė Premjeras Andrius Kubilius.

“Kai kurie dalykai šiek tiek juokingai atrodo, aš jau leidau sau pajuokauti, ypač, kai žinau galbūt ir šiek tiek daugiau detalių iš tų pokalbių ir derybų. Akivaizdu, kad ta pati Darbo partija ir Viktoras Uspaskichas paskutinių savaičių įvykiuose atrodo tikrai pakankamai juokingai, kai dramatiškai kėlė reikalavimus, kad jų frakcija negauna tiek galių, kiek jiems priklausytų pagal frakcijos narių proporcijas, kai žinau, kad pokalbiai dar opozicijoje iki visų šių pasikeitimų taip pat vyko intensyviai apie alternatyvios koalicijos sudarymą. (…) Bet, pasirodo, ties susitarimai per daug nieko nereiškia, per naktį gali pasikeisti ir turime ne veikiančia koaliciją, o besikeičiančią karuselę “, – apie peripetijas Vilniaus miesto savivaldybėje ketvirtadienio rytą “Žinių radijuje” kalbėjo A. Kubilius.

Ministras Pirmininkas sutiko su Prezidentės kritika, kad po savivaldos rinkimų į vietos valdžią atėję politikai varžosi tarpusavyje ne dėl valdžios ar žmonių, o dėl pinigų.

“Matau, kokie prioritetai buvo Artūro Zuoko ir valdančiosios koalicijos per šiuos tris mėnesius. Tai pagrindinis rūpestis buvo per jėgą prastumti sprendimą, kuris naudingas vadinamajai “Rubicon” kompanijai, kuri dabar jau pakeitusi pavadinimą, ir susidaro vaizdas, kad būtent čia yra galios centras, kuris sugeba ir tas esančias savivaldybėje partijas, frakcijas stumdyti taip, kaip tuo momentu reikia”, – sakė Premjeras.

A. Kubilius taip pat sukritikavo Vilniaus šilumininkų, energetikų pareiškimus, kad artėjantis šildymo sezonas bus pats brangiausias. Tai esą liudija, kad pastarieji turi galios jiems palankiai koreguoti frakcijas savivaldybės taryboje.

Premjero vertinimu, dėl to reikalinga šilumos ūkio pertvarka, kad “oligarchiškai monopolistinėms tendencijoms nebūtų leista toliau karaliauti”.

ELTA primena, kad antradienį apie prisijungimą prie valdančiųjų sostinėje paskelbė LLRA, o “darbiečiai” pareiškė nesitraukią.

Vilniaus miesto tarybos opozicijoje liko tik TS-LKD ir partija Tvarka ir teisingumas. Valdančiąją daugumą sudaro A. Zuoko įkurto visuomeninis judėjimo TAIP, LLRA, Rusų aljanso atstovai, “darbiečiai” ir socialdemokratai.

Daugiau šia tema:
Skelbimas

Komentuoti

Žurnalas "Veidas"

Pirk šį numerį PDF

"Veido" reitingai

Gimnazijų reitingas 2016
Pirk šį straipsnį PDF
Skelbimas

VEIDAS.LT klausimas

  • Ar išorės agresijos atveju šiuo metu Lietuvos piliečių pasipriešinimas galėtų būti toks efektyvus kaip 1991 m. sausio 13 d.?

    Apklausos rezultatai

    Loading ... Loading ...