2011 Birželio 21

Darbo partiją Vilniaus koalicijoje pakeis lenkai

veidas.lt

BFL

Darbo partija metama iš sostinės valdančiosios koalicijos, jos vietą turėtų užimti Lietuvos lenkų rinkimų akcijos (LLRA) frakcija.

Tai DELFI patvirtino Vilniaus mero Artūro Zuoko vadovaujamo judėjimo TAIP frakcijos miesto taryboje vadovas Kęstutis Nėnius. Anot jo, su LLRA sudarytas “žodinis susitarimas”, o parašai ant naujosios koalicijos sutarties gali sugulti dar antradienį. Eltos žiniomis dėl parašų dabar tariamasi Lenkų kultūros namuose.

“Dirbam. Ir dieną, ir naktį. Negalime juk nieko nedaryti, kai kiti derasi”, – sprendimą Darbo partiją iškeisti į LLRA aiškino K. Nėnius.

Pasak jo, apie postų ir įtakos pasiskirstymą dar anksti kalbėti, mat nėra oficialaus susitarimo.

LLRA turėtų gauti vieną vicemero postą ir bent vieną savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo kėdę. Be to, LLRA turėtų gauti ir kelių komitetų vadovų postus. Tarp jų – miesto tarybos Kultūros, švietimo ir sporto komiteto vadovo kėdę. Šis postas dėl lenkų tautinės mažumos švietimo ypač aktyviai besireiškiančiai LLRA būtų labai svarbus.

Daugiau šia tema:
Skelbimas

Komentuoti

Žurnalas "Veidas"

Pirk šį numerį PDF

"Veido" reitingai

Gimnazijų reitingas 2016
Pirk šį straipsnį PDF
Skelbimas

VEIDAS.LT klausimas

  • Ar išorės agresijos atveju šiuo metu Lietuvos piliečių pasipriešinimas galėtų būti toks efektyvus kaip 1991 m. sausio 13 d.?

    Apklausos rezultatai

    Loading ... Loading ...