2011 Birželio 14

Latvijoje išleidžiama lato moneta su alaus bokalo atvaizdu

veidas.lt

BFL

Latvijos bankas birželio 15 dieną išleidžia į apyvartą vieno lato monetą su alaus bokalo atvaizdu, pranešė Latvijos bankas.

Pagal tradiciją, Latvijos bankas kiekvienais metais papildo esančias apyvartoje monetas įdomiomis naujienomis, išleisdamas į apyvartą nedideliu tiražu dvi naujas ypatingai apipavidalintas monetas. Nuo 2001 metų, kai buvo pradėtos leisti šios vieno lato monetos, jos pasirodydavo apyvartoje prieš Jonines ir Kalėdas.

Latvijos bankas anksčiau išleido vieno lato monetas, ant kurių vaizduojamas gandras, skruzdė, baravykas, latvių pasakų herojus Sprindukas, ant Šv. Petro katedros varpinės tupintis gaidys, riestainis, ąžuolo lapų vainikas, pušies kankorėžis, sagės, vaizduojančios pelėdą, sniego senis, vandens lelijos, kaminkrėtys, Nameisio žiedas, Kalėdų eglutė, rupūžė, ir dvi monetos su pasagomis – vienoje pasaga pavaizduota galais į viršų, kitoje į apačią.

Daugiau šia tema:
Skelbimas

Komentuoti

Žurnalas "Veidas"

Pirk šį numerį PDF

"Veido" reitingai

Gimnazijų reitingas 2016
Pirk šį straipsnį PDF
Skelbimas

VEIDAS.LT klausimas

  • Ar išorės agresijos atveju šiuo metu Lietuvos piliečių pasipriešinimas galėtų būti toks efektyvus kaip 1991 m. sausio 13 d.?

    Apklausos rezultatai

    Loading ... Loading ...