2011 Birželio 09

Nemato galimybių didinti Seimo narių algas

veidas.lt

BFL

Prezidentė Dalia Grybauskaitė sako nematanti finansinių galimybių nuo kitų metų didinti parlamentarų darbo užmokestį.

“Seimo narių siūlymų turbūt taip atvirai kritikuoti nenorėčiau, bet viską galima daryti tik esant valstybėje finansinėms galimybėms. Artimiausiu metu, tai yra, nuo kitų metų pradžios, iš tiesų, manau, kad valstybė jau bus pajėgi atkurti pensijas ir pakelti minimalų atlyginimą. Nemanau, kad papildomoms išlaidoms atsirastų finansinės galimybės”, – ketvirtadienį žurnalistams sakė valstybės vadovė.

Idėją didinti parlamentarų atlyginimus kritikuoja ir premjeras Andrius Kubilius. Anot jo, svarstyti tokius dalykus nevertėtų, kol Lietuva galutinai neišėjo iš finansinės krizės.

Apie poreikį didinti Seimo narių algas prakalbo darbo grupės, rengusios Seimo narių veiklos garantijų įstatymo projektą, nariai.

Seimo Etikos ir procedūrų komisijos pirmininkas Algimantas Salamakinas trečiadienį per spaudos konferenciją sakė, kad jį šokiruoja informacija, jog valstybės įmonėse galima uždirbti daugiau nei Seime.

“Išties kai kuriuos Seimo narius ir mane šokiruoja tokie žiniasklaidos parašymai, kad žmogus valstybės įmonėje gauna penkis – šešis kartus didesnį atlyginimą nei Seimo narys. Išties tai yra šokiruojantis dalykas. Vis tiek valstybėje turi būti tam tikra tvarka”, – tuomet teigė parlamentaras.

Aiškindamas, kad užuot gavę daug diskusijų keliančius priedus Seimo nariai turi gauti didesnius oficialius atlyginimus, kitas darbo grupės narys Egidijus Kūris teigė, jog už dabartinį parlamentaro atlyginimą daugybė profesionalų į Seimą neina.

Dabar parlamentaro mėnesio atlyginimas siekia 6910 litų neatskaičius mokesčių. Daugiau uždirba kokias nors pareigas – komitetų vadovų, frakcijos seniūnų – einantys Seimo nariai, parlamento vadovybė. Seimo pirmininkės pareiginė alga su mokesčiais sudaro 9195, jos pavaduotojų – 7800, komitetų pirmininkų – 7700 litų.

Apie 2000 litų kas mėnesį kiekvienas parlamentaras dar gauna parlamentinei veiklai vykdyti.

Daugiau šia tema:
Skelbimas

Komentuoti

Žurnalas "Veidas"

Pirk šį numerį PDF

"Veido" reitingai

Gimnazijų reitingas 2016
Pirk šį straipsnį PDF
Skelbimas

VEIDAS.LT klausimas

  • Ar išorės agresijos atveju šiuo metu Lietuvos piliečių pasipriešinimas galėtų būti toks efektyvus kaip 1991 m. sausio 13 d.?

    Apklausos rezultatai

    Loading ... Loading ...