2011 Birželio 07

Su ugnimi Šilutės durpyne kovoja Klaipėdos, Šiaulių, Kauno ugniagesiai

veidas.lt

BFL

Antradienį nepavykstant numalšinti ugnies Šilutės rajono Kintų seniūnijoje pirmadienį užsidegusiame Traksėdžių durpyne, vietos ugniagesiams padėti atvyko Klaipėdos, Gargždų, Šiaulių, Kauno ugniagesiai ir kariai. Gaisrui gesinti naudojama 11 gaisrinių autocisternų, dvi vandens siurblinės stotys, du gaisrinių žarnų automobiliai, Karinių oro pajėgų sraigtasparnis, pranešė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas (PAGD).

Šį didžiulį gaisrą ugniagesiams padeda gesinti 60 karių iš Lietuvos kariuomenės Lietuvos didžiosios kunigaikštienės Birutės bei Lietuvos didžiojo kunigaikščio Kęstučio pėstininkų batalionų. Paprašyta antrojo sraigtasparnio sraigtasparnio pagalbos. Ugnį malšina ir durpyno darbininkai su sunkiąja technika. Anot PAGD, šiuo metu durpės bendrovės “Klasmann-Deilmann Šilutė” durpyne atvira liepsna atskirais židiniais dega apie 100 hektarų plote.

Visas durpyno plotas – 1500 hektarų. Ugniagesių teigimu, gaisro gesinimą apsunkina aukšta temperatūra ir stiprūs vėjo gūsiai, jie ugnį išnešioja po visą durpyno teritoriją. Dėl didelio vėjo gaisras buvo persimetęs į šalia esantį mišką, tačiau jis buvo lokalizuotas. Šiuo metu gesinami atskiri jo židiniai.

Antradienį ryte į gaisravietę atvyko ir gaisro gesinimo vadovavimą iš Klaipėdos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos perėmė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento pareigūnų sudarytas štabas, kuriam vadovauja PAGD direktoriaus pavaduotojas Vygandas Kurkulis.

Šilutės rajono savivaldybės administracijos direktorė Ida Vasiljevienė pirmadienį dėl gaisro paskelbė ekstremalią situaciją Šilutės, Saugų ir Kintų seniūnijose. Atskirų sodybų gyventojams buvo pasiūlyta evakuotis, tačiau jie atsisakė. Klaipėdos visuomenės sveikatos centras pirmadienį atliko oro taršos matavimus ir nustatė, kad uostamiesčio centrinėje ir pietinėje dalyse oro užterštumas kietosiomis dalelėmis viršijo leistiną kiekį net 2,33 karto. Antradienį atlikus naujus oro taršos matavimus, paaiškėjo, kad užteršimas neviršija nustatytos normos.

PAGD rekomenduoja Šilutės, Saugų ir Kintų seniūnijų gyventojams, esantiems dūmais užterštoje zonoje, uždaryti namų, tvartų duris, langus, stoglangius ar kitas angas, nepalikti atvirose teritorijose esančių naminių gyvulių ir paukščių. Gaisras Traksėdžių durpyne kilo pirmadienį po pietų.

Daugiau šia tema:
Skelbimas

Komentuoti

Žurnalas "Veidas"

Pirk šį numerį PDF

"Veido" reitingai

Gimnazijų reitingas 2016
Pirk šį straipsnį PDF
Skelbimas

VEIDAS.LT klausimas

  • Ar išorės agresijos atveju šiuo metu Lietuvos piliečių pasipriešinimas galėtų būti toks efektyvus kaip 1991 m. sausio 13 d.?

    Apklausos rezultatai

    Loading ... Loading ...