| produktai: | Kiekis: |
|---|---|
| virtų su lupenomis bulvių | 400 g |
| virtų šparaginių pupelių (tinka ir konservuotos) | 400 g |
| raudonojo svogūno | 1 |
| saldžiosios žalios paprikos | 1 |
| nedidelių pomidorų | 400 g |
| juodųjų alyvuogių be kauliukų | 10 |
| kietai virtų kiaušinių | 2 |
| ančiuvių filė | 200 g |
| petražolių | |
| Padažui: | |
| aliejaus | 6 šaukštų |
| citrinų sulčių | 2 šaukštų |
| tarkuoto parmezano sūrio | 1 šaukšto |
Išmaišykite padažui skirtus produktus. Nuluptas bulves supjaustyti kubeliais, pupeles – 2 cm ilgio gabaliukais. Pomidorus nuplikyti verdančiu vandeniu, nulupkite, supjaustyti j 4 dalis, alyvuoges – per pusę. Išvalytą papriką bei svogūną supjaustykite plonomis juostelėmis, ančiuvių filė – mažais gabaliukais, kiaušinius – į 8 dalis. Visus produktus išmaišykite, apliekite paruoštu padažu ir vėl atsargiai išmaišykite. Salotas palaikykite šaldytuve, kad susijungtų skoniai. Patiekdama apabarstykite petražolėmis.