2011 Gegužės 10

Į Lietuvos kurortus plūsta užsieniečiai

veidas.lt

"Veido" archyvas

2011-ieji Lietuvoje paskelbti Sveikatos turizmo metais. Planuojama parengti medicinos turizmo plėtros strategiją, kad kuo daugiau užsieniečių pasinaudotų mūsų plastinės chirurgijos, odontologijos, širdies chirurgijos ir kitų specialistų bei sanatorijų paslaugomis.

Tiesa, Lietuvos kurortų sanatorijos ir viešbučiai jau dabar perpildyti užsieniečių. Birštono “Tulpės” sanatorijos direktorė Liucija Patinskienė sako, kad iki spalio mėnesio visos vietos jau užsakytos, daugiausia turistų iš Maskvos, Kaliningrado ir Sankt Peterburgo. “Rusai atvyksta grupėmis, o vokiečių, žydų sulaukiame pavienių asmenų. Juos pas mus vilioja geras kainų ir kokybės santykis. Taip pat tai, kad ir grožio, ir gydomąsias procedūras gali užsisakyti vienoje vietoje”, – paaiškina L.Patinskienė.

Visgi ji mano, kad sveikatos turizmą reikia toliau plėtoti, nors jau dabar Birštone trūksta apgyvendinimo vietų, darbuotojų sanatorijose. Tačiau kokybės kartelės dėl to “Tulpės” sanatorija neplanuoja nuleisti. “Pas mus griežta darbuotojų kontrolė. Nenorime prisikviesti daug svečių, o paskui pasidaryti sau antireklamą. Aukštos kvalifikacijos specialistai atvažiuoja iš Kauno, Alytaus. Tiesa, trūksta psichologų, reabilitologų, plataus profilio masažuotojų”, – teigia L.Patinskienė ir priduria, kad netrukus bus pradėti dar vieno komplekso renovacijos darbai. Tad padaugės apgyvendinimo vietų.

Druskininkuose taip pat planuojama plėsti infrastruktūrą. Šio kurorto meras Ričardas Malinauskas tikisi, kad po kelerių metų miestas vienu metu galės priimti dešimt tūkstančių svečių. Šiuo metu apsistoti vienu metu gali daugiau kaip septyni tūkstančiai.

Seimo Sveikatos reikalų komiteto pirmininkas Antanas Matulas mano, kad Lietuvos kurortai gali priimti dar daugiau svečių, nes yra didelės galimybės plėstis, vystyti infrastruktūrą, renovuoti šiuo metu nenaudojamus sanatorijų pastatus. “Aptarnavimo lygis tikrai nesuprastės, nes sveikatos turizmu domisi daug verslininkų”, – mano A.Matulas.

Daugiau šia tema:
Skelbimas

Komentuoti

Žurnalas "Veidas"

Pirk šį numerį PDF

"Veido" reitingai

Gimnazijų reitingas 2016
Pirk šį straipsnį PDF
Skelbimas

VEIDAS.LT klausimas

  • Ar išorės agresijos atveju šiuo metu Lietuvos piliečių pasipriešinimas galėtų būti toks efektyvus kaip 1991 m. sausio 13 d.?

    Apklausos rezultatai

    Loading ... Loading ...