2011 Gegužės 05

Nekilnojamasis turtas

Varžytynėse – pavasarinis pagyvėjimas

veidas.lt

Iki šiol vangiai domėjęsi varžytynėse parduodamu nekilnojamuoju turtu, dabar lietuviai sujudo jį pirkti.
“Anksčiau buvo visiškas štilis, o dabar antstoliai pastebi pagyvėjimą – varžytynėse dalyvaujama aktyviau”, – teigia Lietuvos antstolių rūmų atstovė Dora Petkauskaitė.

Daugiausiai skelbimų apie varžytynėse parduodamą turtą – maždaug 700 – galima rasti Antstolių rūmų svetainėje.

Populiarioje nekilnojamojo turto svetainėje www.aruodas.lt įdėta apie 250 tokių skelbimų. Daugiausiai varžytynėse parduodama žemės ūkio paskirties sklypų, bet pastaruoju metu padaugėjo ir butų, kurių savininkai nebepajėgia išmokėti banko paskolų. “Norinčiųjų pirkti yra gana nemažai. Ypač domimasi pigesniais senos statybos butais, juos paprastai nuperka jau per pirmąsias varžytynes”, – sakė sostinės antstolis Robertas Vasiliauskas. Varžytynėse butai parduodami ir už 50–70 tūkst. Lt, jei jie provincijoje, ir už 300 tūkst. Lt ir daugiau, jei butas naujos statybos ir yra netoli didmiesčio centro. Pavyzdžiui, už tokią sumą kaip tik bus parduodamas 64 kv. m butas viename aukščiausių Klaipėdos pastatų – “Gandrališkių” dangoraižyje. Dažniausiai pradinė kaina būna gerokaimažesnė už tą, kuria buvo pirktas būstas imant banko paskolą.

Sklypų, ypač žemės ūkio paskirties, paklausa varžytynėse vis dar labai menka.

Daugiau šia tema:
Skelbimas

Komentuoti

Žurnalas "Veidas"

Pirk šį numerį PDF

"Veido" reitingai

Gimnazijų reitingas 2016
Pirk šį straipsnį PDF
Skelbimas

VEIDAS.LT klausimas

  • Ar išorės agresijos atveju šiuo metu Lietuvos piliečių pasipriešinimas galėtų būti toks efektyvus kaip 1991 m. sausio 13 d.?

    Apklausos rezultatai

    Loading ... Loading ...