2011 Balandžio 27

Transportas

Pabrango autobusų bilietai

veidas.lt

toksautobuss600x324

Per Velykas kelionės tarpmiestiniais maršrutais Lietuvoje kainavo brangiau. Kelti teikiamų paslaugų įkainius vežėjus verčia ne tik brangstantys degalai, bet ir sumažėjęs keleivių skaičius, trečiadienį rašo “Lietuvos žinios”.

Tolimojo keleivinio transporto kompanija (“Toks”) prieš Velykas, kai autobusais keliauja daugiausia žmonių, visų maršrutų autobusų bilietus pabrangino vidutiniškai 5 procentais. Pavyzdžiui, kelionė iš Vilniaus į Kauną “Toks” autobusu pabrango 1 litu, iš Vilniaus į Klaipėdą – 2 litais.

“Tolesnių maršrutų bilietai brango mažiau, artimesnių – daugiau”, – teigė “Toks” generalinis direktorius Arūnas Indrašius.

Pasak “Toks” vadovo, bendrovės bilietų kainos buvo stabilios daugiau kaip dvejus metus, nors degalai per šį laiką pabrango 1,7 lito už litrą.

“Daugiau laikyti kainų nebegalėjome, nes degalai toliau brangsta”, – tvirtino A.Indrašius.

Balandžio mėnesį iki 5 proc. bilietų kainas pakėlė ir didžiausia Lietuvoje tarpmiestinio keleivių vežimo bendrovė “Kautra”.

“Degalų kainos intensyviai kyla jau pusę metų, ypač degalai pabrango prieš Naujuosius metus. Neliko jokių iliuzijų, kad galėtume toliau dotuoti keleivių vežimą. Mūsų pelno maržos nėra tokios didelės, kad galėtų kompensuoti degalų kainas”, – sakė “Kautros” generalinis direktorius Linas Skardžiukas.

Daugiau šia tema:
Skelbimas

Komentuoti

Žurnalas "Veidas"

Pirk šį numerį PDF

"Veido" reitingai

Gimnazijų reitingas 2016
Pirk šį straipsnį PDF
Skelbimas

VEIDAS.LT klausimas

  • Ar išorės agresijos atveju šiuo metu Lietuvos piliečių pasipriešinimas galėtų būti toks efektyvus kaip 1991 m. sausio 13 d.?

    Apklausos rezultatai

    Loading ... Loading ...