2011 Balandžio 25

Vengrijos prezidentas

Pasirašė naująją konstituciją

veidas.lt

Scanpix

Vengrijos prezidentas Palas Schmittas (Palas Šmitas) pirmadienį pasirašė naująją šalies konstituciją, nors ją labai peikė ir piliečių grupės bei žmogaus teisių organizacijos, ir opozicijos partijos.

Oficialią pasirašymo ceremoniją prezidento rūmuose tiesiogiai transliavo šalies televizijos stotys, ir visuomeninės, ir privačios.

Pasirašius prezidentui, naujasis pagrindinis įstatymas, jau patvirtintas parlamente prieš dvi savaites, įsigalios nuo 2012 metų sausio 1 dienos.

Prezidentas P.Schmittas remia ministrą pirmininką Viktorą Orbaną, kurio centro dešiniųjų partija “Fidesz”, turi dviejų trečdalių daugumą parlamente, ir kuris konstitucijos pasirašymą Velykų pirmadienį pavadino “likimo ženklu”.

Pasak kritikų, naujasis pagrindinis šalies įstatymas yra diskriminuojantis, taip pat nerimaujama dėl kai kurių visuomenės grupių, tokių kaip netikinčiųjų, homoseksualių asmenų arba vienišų tėvų, statuso.

Naująją, tik valdančiosios partijos kurtą Vengrijos konstituciją kritikavo ne tik opozicija, bet ir tarptautinės organizacijos, – tokios kaip “Amnesty International”, pasak kurios, šis įstatymas “pažeidžia tarptautines ir Europos žmogaus teisių normas”.

Daugiau šia tema:
Skelbimas

Komentuoti

Žurnalas "Veidas"

Pirk šį numerį PDF

"Veido" reitingai

Gimnazijų reitingas 2016
Pirk šį straipsnį PDF
Skelbimas

VEIDAS.LT klausimas

  • Ar išorės agresijos atveju šiuo metu Lietuvos piliečių pasipriešinimas galėtų būti toks efektyvus kaip 1991 m. sausio 13 d.?

    Apklausos rezultatai

    Loading ... Loading ...