2011 Vasario 28

Politika

A.Kubilius iš D.Kreivio gavęs pažymą apie spaudimą

veidas.lt

Šalies premjeras Andrius Kubilius patvirtino sulaukęs slaptos pažymos iš ūkio ministro Dainiaus Kreivio apie spaudimą, susijusį su viešaisiais pirkimais.

“Savaitgalį gavau ministro pažymą apie žiniasklaidoje minėtus spaudimo atvejus, susijusius su viešaisiais pirkimais. Turiu pasakyti, kad reikės skirti daugiau laiko tam, kad detaliau susipažinčiau su pažyma. Turiu konstatuoti, kad pažymoje yra aprašyti labai konkretūs dalykai, žinomi reiškiniai, prie kurių anksčiau buvo įprasta ir kai kam vis dar nesinori atsisakyti tokiu veikimo būdų”, – pirmadienį Vyriausybėje žurnalistams sakė A.Kubilius.

Pats D.Kreivys nieko nekomentavo.

Tačiau dienraščiui “15 minučių” ūkio ministras pranešė perdavęs Vyriausybės vadovui pažymą apie korupcinius interesus ir spaudimą.

“Palik ramybėje šitą pirkimą ir galėsi bet kuriame salone išsirinkti bet kokį automobilį. Domina namas? Sakyk tik kur. Sakė: smarkiai pulsi – susikulsi! Kai kurie atvejai iš tiesų gali būti laikomi kriminalinio pobūdžio grasinimais. Ir man, ir Viešųjų pirkimų tarnybos direktoriui Žydrūnui Plytnikui buvo siūlomi ne tik namai, automobiliai, bet ir šimtatūkstantinės sumos. Tokių pasiūlymų būdavo ne vienas”, – interviu “15 minučių” kalbėjo D.Kreivys.

“Būdavo, kad tiesiog prie namų sėdėdavo su vokais. Visi šie dalykai sugulė į pažymą”, – pridūrė jis.

Daugiau šia tema:
Skelbimas

Komentarai (1)

  1. Alvaras Alvaras rašo:

    Gal STT pasakys iš kur ūkio ministro turtai, kad jis toks sąžiningas.Negalima šmeižti,kad jis kompromituoja vyriausybę.Gal paaiškės, kad jį kažkas kompromituoja.O tada tai būtų sensacija.


Komentuoti

Žurnalas "Veidas"

Pirk šį numerį PDF

"Veido" reitingai

Gimnazijų reitingas 2016
Pirk šį straipsnį PDF
Skelbimas

VEIDAS.LT klausimas

  • Ar išorės agresijos atveju šiuo metu Lietuvos piliečių pasipriešinimas galėtų būti toks efektyvus kaip 1991 m. sausio 13 d.?

    Apklausos rezultatai

    Loading ... Loading ...