2011 Vasario 28

Savivaldybių rinkimai

Rinkėjai palaikė partinę sistemą – politologas A.Kulakauskas

veidas.lt

Politologas Antanas Kulakauskas mano, kad sekmadienį įvykę savivaldybių tarybų rinkimai parodė rinkėjų paramą partinei sistemai, o šalies mastu nepateisino opozicinių partijų lūkesčių.

“Partinė sistema parodė, kad tų rinkėjų, kurie dar ateina į rinkimus, yra palaikoma”, – pirmadienį BNS sakė politologas.

“Socialdemokratų lūkesčiams, kurių jie turėjo būdami opozicijoje, – nusivylimas. Lyginant su tuo, ką apklausos rodė, kad gali gerai pasirodyti Darbo partija, “Tvarka ir teisingumas”, tai, jiems tikriausiai nusivylimas”, – teigė politikos ekspertas.

Pirmą kartą rinkimuose dalyvavę nepartiniai kandidatai, jo nuomone, politinio klimato savivaldybėse nepakeis.

“Artūrą Zuoką galima nepartiniu rašyti kabutėse. Jei jam pavyks tapti meru, tai tampa tik laisvesnės jo rankos, nes nėra partijos, kurios taryboje ar valdyboje reikia atsiskaityti”, – teigė A.Kulakauskas.

Eksperto nuomonė, Tėvynės sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai, lyginant su tuo, kaip atrodė viešojoje erdvėje, pasirodė gerai.

Kalbant apie savivaldos rinkimų poveikį centrinei valdžiai, politologo nuomone, opozicinėms partijoms “reikės ieškoti kitų motyvų” bandant inicijuoti pokyčius, nes rinkimai pagrindo tam nedavė.

“Jeigu dabartinei valdančiajai koalicijai jie būtų buvę triuškinami, tai, ko gero, apskritai iškiltų jos buvimo klausimas ir dabartinė marga opozicija rodytų didesnį aktyvumą versti valdžią Seime”, – sakė A.Kulakauskas.

Daugiau šia tema:
  • Nėra panašių straipsnių.
Skelbimas

Komentuoti

Žurnalas "Veidas"

Pirk šį numerį PDF

"Veido" reitingai

Gimnazijų reitingas 2016
Pirk šį straipsnį PDF
Skelbimas

VEIDAS.LT klausimas

  • Ar išorės agresijos atveju šiuo metu Lietuvos piliečių pasipriešinimas galėtų būti toks efektyvus kaip 1991 m. sausio 13 d.?

    Apklausos rezultatai

    Loading ... Loading ...