2011 Vasario 28

Savivaldybių rinkimai

Rezultatai – opozicinių partijų pralaimėjimas

veidas.lt

Savivaldybių tarybų rinkimuose opozicinės partijos pasirodė prasčiau nei planuota, o valdantieji konservatoriai, krizės metu ėmęsi griežtų taupymo priemonių, turėtų būti patenkinti rezultatais, pirmadienio rytą sakė politologas Tomas Janeliūnas.

“Konservatoriai turėtų būti pakankamai patenkinti rezultatais, nes prieš rinkimus buvo nuogąstauta, kad jie gali gauti žymiai mažiau mandatų”, – BNS sakė T.Janeliūnas.

Jis atkreipė dėmesį, kad Tėvynės sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai išsaugojo tvirtas pozicijas didžiuosiuose miestuose.

“Opozicinės partijos turbūt tikėjosi žymiai geresnių rezultatų ir atitinkamai rimtesnių pokyčių ypač didžiuosiuose miestuose, kuriuose gal net planavo perimti valdžią iš dominuojančių konservatorių. Todėl šia prasme tiek socialdemokratai, tiek “Tvarka ir teisingumas” ir Darbo partija, mano manymu, pralaimėjo šiuos rinkimus”, – dėstė T.Janeliūnas.

Politikos eksperto manymu, opozicija po šių rinkimų neturi tvirto pagrindo planuoti permainų nacionalinėje valdžioje.

“Pralaimėjo ne tiek balsų ar mandatų prasme, kiek neįgyvendintų lūkesčių prasme. Opozicija pasirodo neturi tiek pasitikėjimo ar galimybių jau šiuo metu planuoti valdžios perėmimu platesniu nacionaliniu lygiu. Šie rinkimai galėtų turėti rimtą poveikį planuojant pokyčius nacionaliniu lygiu”, – sakė politologas.

Savivaldybių tarybų rinkimuose socialdemokratai visoje Lietuvoje surinko 16,6 proc. balsų, o valdančioji Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų partija liko antroje vietoje su 14,5 proc., rodo BNS gauti išankstiniai tarpiniai duomenys.

Trečioje vietoje – Darbo partija, laiminti 9,99 proc. rinkėjų palaikymą ir 164 mandatus, ketvirtoji – partija “Tvarka ir teisingumas”, sulaukusi 8,6 proc. rinkėjų palaikymo ir gaunanti 156 mandatus.

Tokie duomenys gauti suskaičiavus balsus iš 95 proc. apylinkių.

Daugiau šia tema:
  • Nėra panašių straipsnių.
Skelbimas

Komentuoti

Žurnalas "Veidas"

Pirk šį numerį PDF

"Veido" reitingai

Gimnazijų reitingas 2016
Pirk šį straipsnį PDF
Skelbimas

VEIDAS.LT klausimas

  • Ar išorės agresijos atveju šiuo metu Lietuvos piliečių pasipriešinimas galėtų būti toks efektyvus kaip 1991 m. sausio 13 d.?

    Apklausos rezultatai

    Loading ... Loading ...