2011 Sausio 19

Chevrolet Orlando

Kietas šeimos pagalbininkas

veidas.lt

"Veido" archyvas
"Veido" archyvas

Iš išorės Chevrolet Orlando atrodo kaip kietas “bičas”

Kas galėjo pagalvoti, kad šeimos automobilis gali būti ne tik apvalus ir šiek tiek nerangus vienatūris, bet ir kietai atrodantis “bičas”. Kas iš tiesų slypi po tokia jo išvaizda.

Išraiškingos ratų arkos, griežtos linijos, 18 colių ratlankiai – tikras SUV! Ne, tai tikrai nepanašu į šeimyninį vienatūrį, užtat dėl savo aštrių formų šis septynių vietų korėjietis yra tikrai erdvus.

Automobilis pagamintas naudojant tą pačią platformą, kaip ir geru valdymu pasižyminčio Chevrolet Cruze ar naujojo Opel Astra, todėl nekeista, kad palyginti aukštas automobilis posūkius įveikia tiksliai ir beveik nesvirdamas. Tuo teko įsitikinti su kolegomis bandant automobilį vingiuotais Valensijos apylinkių keliais.

Chevrolet Orlando siūlomas su vienu 1.8/141 AG benzininiu ir dviem 2.0 dyzeliniais varikliais, kurių galingumas 130 ir 163 AG. Orlando greičių dėžės – mechaninės: penkių pavarų komplektuojama su benzininiu varikliu, šešių – su abiem dyzeliniais. Deja, jos abi nepasižymi ypatingu tikslumu, tad kartais sunku įjungti reikiamą pavarą. Tuo tarpu automatinė šešių pavarų dėžė, kuri gali būti komplektuojama tik į modelius su 163 AG dyzeliniu varikliu, nustebino tiksliu darbu ir be didesnių pauzių perjungiamomis pavaromis. Toks automobilis 100 kilometrų kelio vidutiniškai suvartojo viso labo 7 litrus degalų. Benzininei automobilio versijai labai trūko šeštos pavaros – ji praverčia ne tik norint sutaupyti degalų, bet ir leidžia varikliui dirbti mažesniais sūkiais važiuojant greitkeliu. Deja, automobilis negali pasigirti gera garso izoliacija – viduje girdisi ir kaukiantis variklis, ir pakabos darbas.

Automobilio sėdynės išdėstytos trimis aukštėjančiomis eilėmis. Antroje sumontuotos 60:40 santykiu padalintos nulenkiamos sėdynės, visos kitos, įskaitant ir vairuotojo, – gali būti nulenkiamos atskirai. Ant trečios eilės sėdynių patogu bus nebent vaikams ar itin vikriems suaugusiems. Sulanksčius trečios eilės sėdynes bagažinės erdvė padidės iki 739 litrų naudingo tūrio, o nulenkus ir antros eilės – iki 1500 litrų. Nedidelis pakrovimo aukštis ir plačios galinės durelės leis patogiai susidėti visus daiktus.

Apdailos medžiagos kokybiškos, o centrinė konsolė su ekranu ir valdymo mygtukais atrodo solidžiai. Spidometro ir tachometro ciferblatai, lyg sportinio Corvette automobilio, sumontuoti atskiruose “šuliniuose”. Viduje daug daiktadėžių įvairioms smulkmenoms susidėti. Slapta dėtuvė yra net po atsiveriančia centrine konsole – joje galima palikti, pavyzdžiui, prijungtą MP3 grotuvą.

"Veido" archyvas

Neblogai atrodantis prietaisų skydelis – po centrinės konsolės skydeliu slepiasi daiktadėžė

Automobilis Lietuvoje debiutuos kovo mėnesį, LS komplektacijos modelis kainuos nuo 54 tūkst. litų, dyzelinis – nuo 62 790 litų. Jau baziniai modeliai turės oro kondicionierių, šešias saugos pagalves, ESP, CD grotuvą, elektra valdomus langus ir veidrodžius.

Išvada

Erdvus ir patogus, kokybiškos apdailos medžiagos, o bazinis modelis dar ir nebrangus – naujasis Orlando puikus pasiūlymas šeimai. Deja, galima sakyti, visiškai bevertės trečios eilės sėdynės gerokai sumažina bagažinės erdvę, o antros eilės yra nestumdomos.

Daugiau šia tema:
Skelbimas

Komentuoti

Žurnalas "Veidas"

Pirk šį numerį PDF

"Veido" reitingai

Gimnazijų reitingas 2016
Pirk šį straipsnį PDF
Skelbimas

VEIDAS.LT klausimas

  • Ar išorės agresijos atveju šiuo metu Lietuvos piliečių pasipriešinimas galėtų būti toks efektyvus kaip 1991 m. sausio 13 d.?

    Apklausos rezultatai

    Loading ... Loading ...