2010 Gruodžio 14

Lietuva

Dėl holokausto nėra neatskleistų tiesų

veidas.lt

Vizitui į Izraelį besirengiantis Lietuvos premjeras Andrius Kubilius sako, kad nėra “neatskleistų tiesų” apie holokaustą Lietuvoje ir vietos gyventojų kolaboravimą.

“Nėra jokių neatskleistų tiesų apie tai, kokia tragedija čia įvykio, šiose žemėse žydų bendruomenei, ir tai, kad toje tragedijoje dalyvavo ir lietuviai – tą seniai esam patys sau pasakę ir savo kaltės niekada neneigėme”, – Lietuvos radijui sakė A.Kubilius.

“Priešingai, ir mokyklose apie tai kalbame, ieškome būdų kaip su jautrumu įprasminti šiose mūsų žemėse šios tragedijos atminimą”, – teigė ministras pirmininkas.

Lietuvos Vyriausybės vadovas atkreipė dėmesį, kad kiti metai Lietuvoje paskelbti Holokausto atminties metais. 2011-aisias valstybė žada pasirūpinti, kad būtų sutvarkyta Panerių žudynių viet air kitos žydų genocidą liudijančios vietos Lietuvoje.

A.Kubilius teigė, kad siekiama ir gilesnio litvakų pažinimo Lietuvoje, o parlamentas turėtų priimti sprendimą kompensuoti už totalitarinių režimų nusavintą žydų bendruomeniių turtą.

“Siekiame į Lietuvą susigrąžinti žymiai daugiau žinojimo apie litvakų kultūrą, apie tą didžiulį kultūrinį palikimo klodą, kurio galbūt kol kas nelbai pažįstame”, – kalbėjo Lietuvos premjeras.

Premjeras A.Kubilius į Izraelį išvyks šeštadienį.

Tarpukariu Lietuvoje gyveno daugiau nei 200 tūkst. žydų ir bent 90 proc. iš jų buvo nužudyti nacių okupacijos metais.

Daugiau šia tema:
Skelbimas

Komentarai (2)

  1. Nehrungskurisch Nehrungskurisch rašo:

    Žmonių ne tik pavardės galima rasti gyvenusių iki 1944m Klaipėdos m.(Memel)mieste, bet nurodyti jų adresai (telefonų numeriai), socialinė padėtis, profesija.
    Dabar gi rašoma , kad tarpukaryje Lietuvoje gyveno daugiau nei 200 tūkstančių žydų ir bent 90 procentų buvo nužudyta nacių okupacijos metais.
    Tai ar yra dar tikslesni duomenys ir kokių šaltiniu vadovaujamasi skelbdami šiuos skaičius, nes kur paskaitysi vis skirtinga pateikiama įnformacija?!

  2. klausiregmas klausiregmas rašo:

    tikrai daugiau nebebalsuosiu už konservatorius, prirenka mėšlo tokių kaip buves milicininkas ir nešasi neva politiku, koks bl iš milicininko politikas? O Kubilius apiplėšinėja pensininkus, kurie per visą gyvenimą dirbo, mokėjo mokesčius ir sau senatvei užsidirbo pensiją. Tai šventas reikalas mokėti pensijas, jei stinga valsybei pinigų – tegul jų pasiieško kur kitur, tegul susimažina algas ir išlaidas, tegul konservatorių deklaravimas taupyti būna realus, tegul nemano kad kiti yra kvailiai. Taigi,
    KVIEČIU visus nebebalsuoti už konservatorius.


Komentuoti

Žurnalas "Veidas"

Pirk šį numerį PDF

"Veido" reitingai

Gimnazijų reitingas 2016
Pirk šį straipsnį PDF
Skelbimas

VEIDAS.LT klausimas

  • Ar išorės agresijos atveju šiuo metu Lietuvos piliečių pasipriešinimas galėtų būti toks efektyvus kaip 1991 m. sausio 13 d.?

    Apklausos rezultatai

    Loading ... Loading ...