2010 Gruodžio 08

Lietuvos-Latvijos siena

Latvija tikisi, kad netrukus grįš prie jūros sienos su Lietuva ratifikavimo

veidas.lt

Vilniuje viešintis naujasis Latvijos užsienio reikalų ministras Girtas Valdis Kristovskis tikisi, jog jo šalies parlamentas netrukus grįš prieš daugiau kaip dešimtmetį neišsprendžiamo jūros sienos su Lietuva sutarties ratifikavimo klausimo.

“Aš tikiu, kad parlamentarai yra teigiamai nusiteikę išspręsti šias problemas ir tikiuosi, kad artimiausiu metu parlamentarai šią temą svarstys”, – žurnalistams Vilniuje sakė G.V.Kristovskis po susitikimo su Lietuvos kolega Audroniumi Ažubaliu.

Pasak jo, šiuo klausimu reikia būti pragmatiškiems, nes tai atitinka abiejų pusių interesus, ir ieškoti “naujų sprendimų”.

“Mano užduotis diskutuojant su parlamentu ir Vyriausybe yra pranešti, kad Lietuvos Vyriausybė ir ministras kelia šį klausimą kaip svarbų”, – sakė Latvijos ministras.

A.Ažubalis pabrėžė, kad sienos ratifikavimo klausimas yra politinis, o ne techninis apsisprendimas.

“Mes paklausėme vienas kito, ar Latvija ir Lietuva yra tokios turtingos valstybės, kad galėtų sėdėti ir nieko nedaryti, kai yra galimybė ne tik sutvarkyti sienos liniją, bet ir paieškoti, kas guli giliai jūroje. (…) Pabandysime šitam procesui suteikti naują impulsą”, – kalbėjo Lietuvos ministras.

Ankstesni Latvijos ir Lietuvos užsienio reikalų ministrai buvo sutarę pradėti ekspertų lygio derybas dėl iki šiol neišspręsto jūros sienos klausimo – kaip elgsis ir bendradarbiaus abi šalys, jeigu prie jų sienos bus aptikti gamtinių išteklių telkiniai, kurie yra pagrindinis ginčo objektas sprendžiant ratifikavimo klausimą.

Prieš 10 metų pasirašytą sienos sutartį Lietuva jau ratifikavo, o Latvijos Seimas jai pritarė tik per pirmąjį svarstymą.

Daugiau šia tema:
Skelbimas

Komentuoti

Žurnalas "Veidas"

Pirk šį numerį PDF

"Veido" reitingai

Gimnazijų reitingas 2016
Pirk šį straipsnį PDF
Skelbimas

VEIDAS.LT klausimas

  • Ar išorės agresijos atveju šiuo metu Lietuvos piliečių pasipriešinimas galėtų būti toks efektyvus kaip 1991 m. sausio 13 d.?

    Apklausos rezultatai

    Loading ... Loading ...