2010 Lapkričio 03

I.Degutienė

Atviro balsavimo dėl apkaltos nebus

veidas.lt

Seimo pirmininkė Irena Degutienė sako, kad įteisinti atvirą balsavimą per apkaltą parlamentarams Aleksandrui Sacharukui ir Linui Karaliui nebėra laiko.

Slaptą balsavimą šiuo metu numato Seimo statutas.

“Reikėjo tą daryti anksčiau ir galbūt teisinga, kad atviras balsavimas būtų, bet šiuo konkrečiu atveju jau nieko pakeisti negalės”, – žurnalistams trečiadienį sakė I.Degutienė.

Ji pažymėjo, kad konservatoriui Evaldui Jurkevičiui surinkus parašus Statuto pataisos svarstymas būtų įtrauktas į ketvirtadienio posėdį, bet net pritarus pataisai neliks laiko ją paskelbti “Valstybės žiniose”.

“Jeigu Seimo narys E.Jurkevičius surinks reikiamą kiekį parašų tam, kad įtrauktume į darbotvarkę, jis rytoj įtrauktas bus į darbotvarkę, tačiau apkaltos kulminacija yra lapkričio 11 diena. Tai lieka tik vienas antradienio posėdis lapkričio 9 dieną ir net turėdamas geriausius norus tu negali tos Statuto pataisos priimti, plius jinai įsigalioja tik po paskelbimo “Valstybės žiniose”. Taigi tu laike niekaip netelpi”, – aiškino parlamento pirmininkė.

Pasak I.Degutienės, gali kilti nepasitenkinimo ir dėl taisyklių keitimo jau prasidėjus procesui.

“Šiandien prasideda procedūra ir procedūros pradžioje keisti žaidimo taisykles – na, žinot, gali užprotestuoti, kad tai neteisėtas veiksmas”, – svarstė I.Degutienė.

Daugiau šia tema:
Skelbimas

Komentuoti

Žurnalas "Veidas"

Pirk šį numerį PDF

"Veido" reitingai

Gimnazijų reitingas 2016
Pirk šį straipsnį PDF
Skelbimas

VEIDAS.LT klausimas

  • Ar išorės agresijos atveju šiuo metu Lietuvos piliečių pasipriešinimas galėtų būti toks efektyvus kaip 1991 m. sausio 13 d.?

    Apklausos rezultatai

    Loading ... Loading ...