2010 Spalio 28

A. Butkevičius

Minimalaus atlyginimo didinimas duotų naudos

veidas.lt

Seimo opozicijos lyderis Algirdas Butkevičius mano, kad pasiūlymas didinti minimalų atlyginimą iki tūkstančio litų duotų teigiamų rezultatų tiek eiliniams darbuotojam, tiek patiems verslininkams.

“Visi puikiai supranta, kad išgyventi iš kiek daugiau nei 600 litų – būtent tokią sumą į rankas gauna minimaliai uždirbantys žmonės – yra beveik neįmanoma, kai Lietuvoje viskas tik brangsta. Tad minimalaus darbo užmokesčio pakėlimas iki 1000 litų duotų teigiamų rezultatų tiek darbuotojams, tiek darbdaviams, o konkrečiau – verslininkams. Daugiau uždirbantys žmonės galėtų sau leisti daugiau pirkti prekių ar paslaugų, taigi padidėtų vartojimas, o to reikia mūsų šalies verslininkams. Padidėtų įmonių, kurios orientuotos į vidaus rinką, gamyba”, – sako A.Butkevičius.

Anot Seimo opozicijos lyderio, šiek tiek padidėtų įmokos į biudžetus, ypač savivaldybių. Be to, žmonės būtų labiau suinteresuoti dirbti, o ne gauti socialines išmokas būdami bedarbiais. Reikėtų mažiau kompensacijų bei socialinių išmokų.

“Padidėjus minimaliam atlyginimui, pagerėtų ir konkurencija tarp pačių verslininkų. Juk didžioji dalis jų atlygį už darbą moka sąžiningai, o kita dalis primoka vokeliuose – tokia konkurencija, švelniai tariant, nesąžininga. Jei minimalus atlyginimas siektų 1000 litų, tie 200 litų, kuriuos verslininkas įdeda į vokelį, būtų ištraukti iš šešėlio, taigi verslininkai konkuruotų sąžiningiau”, – mano A.Butkevičius.

Daugiau šia tema:
Skelbimas

Komentuoti

Žurnalas "Veidas"

Pirk šį numerį PDF

"Veido" reitingai

Gimnazijų reitingas 2016
Pirk šį straipsnį PDF
Skelbimas

VEIDAS.LT klausimas

  • Ar išorės agresijos atveju šiuo metu Lietuvos piliečių pasipriešinimas galėtų būti toks efektyvus kaip 1991 m. sausio 13 d.?

    Apklausos rezultatai

    Loading ... Loading ...